A Varga Ménes csapata a Tóth Béla Régió legjobbja

T Bcsapat1 2023 og

Nyitott és korosztályos versenyszámokkal vette kezdetét a versenyhétvége a Nemzeti Lovardában.

A pénteki első, 100 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Boros Zsófia volt Gedeon (Carussel Lovas SE) nyergében, a kezdő lovasok mezőnyében ugyanezen a magasságon Szöllősi Jázmin szerezte meg a győzelmet Korax Cenzor Gondtalan nevű lovával (Ráckeve Városi SE) 8,3 stílusponttal.

Az ifjúsági lovasok számára kiírt 110 centiméteres stílusversenyben 8 ponttal Zárug Annamária tanítványa, Gabala Luca zárt az élen Coolmannel, második Győrfi Bernadett és Furioso XLVII-29 Tréfa, harmadik Juhász Anna és Senilla.

A nyitott versenyszámban Hegedüs Kristóf (Gyömrői Tövesmajor LE) az első helyet R – Quinny Chin Chin, a másodikat Q-Chin Chin Chacco nevű lovával szerezte meg. Harmadik a Hack Eliza Szonja – Pamela von Wichenstein páros.

120 centiméteren Lutter Mercédesz és Merfol La Mer utasította maga mögé a mezőnyt, a második leggyorsabb hibátlant Göttler Vilmostól és Jameelától láthatta a közönség, harmadik Koncz Kincső és Luisa.

Lutter Mercédesz Merfol la Mer
Lutter Mercédesz - Merfol La Mer

125 centiméteren Bodnár Annabell – Lay Your Love On Z, Régely Károly – Verducha, Pichovszky Dalma – Frits K volt a sorrend az élen.

Bodnár Annabell Lay Your Love on Z
Bodnár Annabell - Lay Your Love On Z

A nap legrangosabb, 130 centiméteres versenyszámában mindössze két lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie Karádi László alappályáját. Varga Ábel jó öt másodperces előnnyel szerezte meg az első helyet Chili nevű kancájával. Második a Fabiancsics Horses SE párosa, Faluhelyi Ádám és Vivalisco Blue PS. Harmadik egy verőhibával és a mezőny legjobb időeredményével Göttler Vilmos és Jégvirág.

Varga Ábel Chili
Varga Ábel - Chili

A szombati nap már a régiós elődöntőkről és persze a csapatversenyről szólt.

27 lovas indult a kezdő lovasok mezőnyében. 8 stílusponttal Simon Eliza Zoé és Casscaletto (EQUINA LSE) lett a kategória elődöntőjének legjobbja. A Németh Zorka – Small Turbó és Mercz Annakata – Walt Disney párosok holtversenyben a második helyen végeztek.

Az amatőr lovasok elődöntője volt a legnépesebb 33 indulóval, a mezőny fele teljesítette hibátlanul a pályát. Néhány századmásodperces előnnyel Freisleben Zsófia és BK Calidon (B-King Lovas SE) szerezte meg az elsőséget dr. Horváth-Gódi Anna és Storm előtt. Harmadik Varga Zsóka és Mastermind.

Simon Eliza Zoé Casscaletto
Simon Eliza Zoé - Casscaletto

Az ifjúsági lovasoknál 24 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. Az ifjúsági elődöntőben Sáli Csenge és Jácint (Connemara LE) könyvelhette el a győzelmet 64,63 másodperces hibátlannal, második Gubicza Dorottya és Quint Van De Groenheuvel nevű pónija, harmadik Fésűs Gréta és Looking For You.

Sáli Csenge Jácint
Sáli Csenge - Jácint

A nap fénypontja a 130 centiméteres magasságon zajló felnőtt elődöntő, illetve csapat döntő volt. A felnőtt elődöntő első helyét Göttler Vilmos szerezte meg Jégvirággal, de szorosan nyomában volt tanítványa, Bohák-Debreczeni Éva Cortez nyergében. Harmadik a Fabiancsics Horses SE párosa, Faluhelyi Ádám és Vis a Vis. Az eredményhirdetésre még három párost szólítottak: Both Petra – Sanghata, Varga Ábel – Chili, Burucs Borbála – Mia Niana.

Göttler Vilmos Jégvirág
Göttler Vilmos - Jégvirág

A felnőtt elődöntő után következett az összevetés a csapatbajnokság eredményeiért. A győzelmet a Varga Ménes csapata szerezte meg (Lukácsi Léna – Top Iallah Du Bergshaff, Gubicza Dorottya – Quint Van De Groenheuvel, Lutter Mercédesz – Merfol La Mer, Varga Ábel – Chili, csapatvezető: Varga Zoltán).

Csapat1 89 A2871
A győzelmet a Varga Ménes csapata szerezte meg

Második a Best Of Csapat (Schád Zsófia – Nikol Heart, Schád Jázmin – Contello, Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, csapatvezető: Vadócz Katalin), a végeredményért Bohák-Debreczeni Éva vállalta az összevetést.

Csapat2 89 A2864
Best Of Csapat

Harmadik a Viktor-i SE 2. Csapat (Horváth Emma – Contesi, Firyulina Ekaterina – Sonatina Blue, Régely Károly – Verducha, Bognár Dóra – Calli Top, csapatvezető: Kovács Dóri).

Csapat3 89 A2859
Viktor-i SE 2. Csapat

Negyedik a Fabiancsics Team (Stalter Anna – ENCI, Fabiancsics-Nagy Andrea – Sarah, Fabiancsics Gábor – Convey, csapatvezető: Pusztai Tamás), a végső helyezést Fábiáncsics Gábor harcolta ki a csapatnak. Ötödik a 3, 2, 1 Go csapat (Németh Zorka – Small Turbo, Tubicsák Adrienn – Chacca Lady, Horváth Lili – Ploona, Márki Zoltán – Diana By Boris, csapatvezető: Vándor Zsófia), hatodik a Pest Vármegyei Lányok csapata (Meskó Vivien – Edison, László Elizabet – Maldini, Fésűs Gréta – Looking For You, Kámán Nóra – Hedda, csapatvezető: Sári Viktor), itt Kámán Nórát láthatta a közönség az összevetésben.

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Janik Anna és Sierra Star (Ludovika Sportegyesület) aratott győzelmet, 110 centiméteren Szabó Virág Noémi és Commachis Proud J.K.H. Z (Pasaréti Honvéd Lovas SE), 120 centiméteren pedig Szilágyi Sándor Márk és Stakkauer (Szilágyi Lovasclub SE) zárt az első helyen.

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek