A harmadik GP forduló legjobbjai: Alasztics Aliz, Bodnár Annabell, Tóth Boglárka, Kovács Roland

NL GP interjuk kiemelt

A Nemzeti Lovardában zajlott a 2023-as szabadtéri díjugrató szezon harmadik, egyben utolsó Grand Prix fordulója. Az U25, amatőr, gyermek és felnőtt kategóriák győztesei álltak a Riderline kamerája elé.

A négynapos verseny csúcspontja a vasárnap délután megrendezett Inter Horse Truck Grand Prix volt, ahol 2,2 millió forint összdíjazásért versengett a 150 centiméteres pályán a 28 minősült lovas egyszeri összevetéses elbírálással. Karádi László pályája alaposan megdolgoztatta a lovasokat, mindössze öt A Grand Prix győztese Kovács Roland és Chachacha 2 (ELIT Lovas Klub SE) lett.

39 indulót láthatott a közönség a 135 centiméteres Moody Mares U25 GP során, az összevetésbe tíz páros került be. A rövidített pályán Alasztics Aliz és Messloubeta (ELIT Lovas Klub SE) teljesített a legjobban.

A versenyző a hatéves lovak Grand Prix mezőnyében is győzelmet aratott Message Me PSZ nevű kancájával (származás: Messenger × Carthago, tenyésztő: Gestüt Lewitz).

Egyszeri összevetéssel zajlott az EGO7 Gyermek GP 125 centiméteren. A 14 induló közül 12 teljesítette a pályát, és hatan vetettek össze a végső helyezésekért. Az összevetés rövidített pályáját már csak két lovas tudta hiba nélkül leküzdeni. A gyorsabban teljesítő Bodnár Annabell Ghandi-End nyergében (Némethy Bertalan Alapítvány) szerezte meg a győzelmet.

Időre, egyszeri összevetéssel zajlott az Amatőr Grand Prix 120 centiméteren 38 minősült lovassal. Az alappályát 15 versenyzőnek sikerült hibátlanul teljesítenie, így ők hajrázhattak a helyezésekért az összevetésben. A győzelmet a Varga Ménes GYLE lovasa, Tóth Boglárka szerezte meg Chaccobo nyergében.

Videók: Urbán Zoltán, Riderline

Kapcsolódó cikkek
Kommentek