Kettesfogathajtó VB: a címvédés a cél

Drebkau2019 og

A címvédés a célja Hölle Martinnak és a magyar csapatnak a németországi Drebkauban megrendezett kettesfogathajtó világbajnokságon.

"A múlt és a hagyomány kötelez. Magasan van a léc, mivel a címvédés a cél, de erős csapatunk van" - mondta az MTI-nek a 11 aranyérmével a kategória legeredményesebb versenyzője, Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke.

A sportvezető kifejtette, az egyéniben címvédő Höllének éppen a díjhajtás az erőssége, ami korábban a magyarok Achilles-sarka volt. Hozzátette, ez azért is nagy pozitívum, mert az elmúlt években megnőtt a súlya a nyitószámnak, míg régen a maraton- és az akadályhajtás bírt nagyobb jelentőséggel. Úgy vélte, ezúttal szokás szerint a hollandok és a hazai pályán versenyző németek lehetnek a magyarok legnagyobb ellenfelei, de megjegyezte, a kettesfogatoknál könnyebb berobbanni, mint a négyeseknél, így kevésbé kiszámítható ez a kategória.

A magyar csapatot Hölle Martin mellett ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf alkotja, egyéniben pedig további három magyar indul: a rangidős, egyúttal a háromszoros világbajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly, valamint két újonc, Tóth Andrea és Szabó Roland. A csapatmenedzser Szilágyi Zsolt, a csapatállatorvos pedig dr. Sahin-Tóth Tibor.

A drebkaui vb-n csütörtökön és pénteken a díjhajtást rendezik, szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul az esemény.

Forrás: MTI
Fotó: Horváth Krisztina, Hoefnet

Kapcsolódó cikk
Kommentek