Nemzetek Díja győztes a felnőtt díjugrató válogatott Bulgáriában

Dijugratas illusztracio66

Hétvégén a Bulgáriában megrendezett CSIO2*-W verseny Nemzetek Díja versenyszámában csendült fel a magyar himnusz díjugratóink tiszteletére.

Mindkét fordulóban hat ország válogatottja állt starthoz. Az első fordulóban a magyar csapat holtversenyben a házigazdákkal nyolc hibaponttal az élen fordult. De a második körben Németh István szövetségi kapitány első három lovasa hiba nélkül lovagolt, így nyolc hibaponttal jelentős fölénnyel Magyarország nyerte a Nemzetek Díját.

A csapat első embere, ifj. Máté István nagyon értékes dupla hibátlant lovagolt Szombati Gábor sárga Chaccrinuejával. Hugyecz Mariann Rolfs Royce nevű lovával és a pénteki világkupa harmadik helyezettje, Vándor Zsófia Quintusszal egyaránt négy és nulla hibapontos teljesítménnyel járultak hozzá a csapat sikeréhez. Az utolsóként pályára lovagló Burucs Barna az első fordulóban Sir Winston C-vel négy hibaponttal teljesítette a pályát, a második körben viszont a biztos győzelem tudatában mér nem is kellett pályára lovagolnia.

Bulgária tizenhat hibaponttal a második, Románia huszonhattal a harmadik helyen végzett, majd negyedik lett Olaszország, ötödik Törökország és a hatodik Görögország csapata.

Forrás: Díjugrató Szakág

Kommentek