Prutkay Zoltántól és Schaller Gábortól tanultak a szabadidőlovasok

Melegitopalya X Kiemelt

A háromnapos edzőtábor első napjának meghívott előadója Prutkay Zoltán volt, a második és harmadik nap pedig a díjugratásról szólt. A programot szabadidős verseny és díjugrató szabadedzés zárta.

Balástyán, a Leon-Cavallo SE Lovardában szabadidős edzőtábor és edző-továbbképzés, valamint díjugrató edzőtábor várta a lovasokat nemrégiben a húsvéti hosszú hétvégén. A meghívott előadók Prutkay Zoltán és Schaller Gábor voltak. A rendezvény a Csongrád Megyei Lovas Szövetség és a Leon-Cavallo SE szervezésében, a Magyar Lovassport Szövetség Szabadidős Szakága és a Horze támogatásával jött létre.

A háromnapos edzőtábor első napjának meghívott előadója Prutkay Zoltán volt. A délelőtti és délutáni bemutató-edzés blokk több részből állt: először futószárazás a kisebbeknek és kezdőknek, majd lovardai síkmunka 3-4 fős osztályokkal. A következő két edzés már a szabadidős versenyzőknek szólt: a fedeles lovardában felépített ügyességi pályán és a szabadtéri díjlovas négyszögben az ügyességi és díjlovas versenyek feladatait gyakorolhatták a részvevők, összesen 32 ló-lovas páros Prutkay Zoltán iránymutatásai szerint. A két blokk közötti időben pedig egy jó hangulatú beszélgetésre is alakalom nyílott az edzőkkel és érdeklődőkkel a stílusbírálat részleteiről.

A második és harmadik nap a díjugratásról szólt. Schaller Gábor irányítása mellett hét osztályra elosztva 19 ló-lovas páros vett részt a képzésen. Az első napon a lovasok tudásához és felkészültségéhez igazítva a bemelegítő síkmunka után cavaletti és ugrógimnasztika, valamint egy-egy meredek-meredek és oxer-oxer vonal gyakorlása szerepelt a programon. A szombati napon a versenyszerűen megépített pálya részleteinek gyakorlásán volt a fő hangsúly. Schaller Gábor nagy szakmai tudással és tapasztalattal, ugyanakkor utánozhatatlan türelemmel és empátiával foglalkozott minden egyes párossal.

A rendezvény negyedik, ráadás napja a vasárnapi szabadidős verseny és díjugrató szabadedzés volt, ahol a lovasok igazi versenykörülmények között a gyakorlatban is kamatoztathatták azt, amit az előző három napban hallottak és gyakoroltak. A legkisebbektől kezdve, akik a futószáras bemutatón vagy a kezdő ügyességi pályán lovagoltak, a rajtengedély vizsgára készülő vagy épp azt megszerző, de még szabadidős versenyeken is induló díjugratókig, és a szabadidős díjlovasokig mindenki egy igazán jó hangulatú „húsvétoLÓ” versenyen vehetett részt. Összességében a visszajelzések nagyon pozitívak voltak mint a lovasok, mind az edzők, szülők, érdeklődők részéről mindkét felkért edzővel és rendezvénnyel kapcsolatban.

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség, Szabadidős Szakág
A cikket Ferenczi Richárd beszámolója alapján a Riderline szerkesztősége készítette.

A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikk
Kommentek