Új ló Steve Guerdat istállójában

Steveguerdat Bianca1200

Vasárnap még harmadik FEI Világkupa-döntő győzelmét ünnepelte Göteborgban Alamoval, két napra rá pedig kiderült, egy újabb kiváló ugrólóval bővül Steve Guerdat istállója.

Guerdat legjobb lovát, Albfuehren’s Biancát a jövő évi tokiói olimpiára tartogatja, így a fiatalabb és kezdőbb Alamot választotta a Világkupára. Megérzése nem hazudott, hiszen meg sem álltak a győzelemig. „Ez volt Alamo első nagyobb bajnoksága, sosem ugrott még egyhuzamban három napon keresztül ilyen nehézségű pályán” – nyilatkozta Guerdat, aki győzelmével átvette a vezetést a Longines Világranglistán.

Steve Guerdat nem sokat pihent, a Grandprix Replay kedden számolt be arról, hogy egy újabb ígéretes lóval bővül istállója. Alamo és Bianca & Co. mellett Victorio des Frotards lesz a svájci lovas új ütőkártyája.

A Billy becenévre hallható sárga Selle Francais heréltet az utóbbi 3,5 évben a francia Rapahel Goehrs lovagolta, a páros CSI3* szintig volt sikeres. Bár a 31 éves Goehrs top lovának intett búcsút, úgy látja, nagyszerű lehetőség ez Billy, alias Victorio des Frotards számára, és elmondta, büszke arra, hogy lova a világelső istállójába kerül. Victorio des Frotards tenyésztői Christian és Julien Potier.

Steve Guerdat-nak nem Victorio des Frotards az első Selle Francais lova. Jalisca Solier nyergében például csapat Európa-bajnok volt 2009-ben Windsorban, a 2012-es olimpiai győzelemben pedig Nino des Buissonnets volt a társa.

Steve Guerdat elmondta, számára ló személyisége, beállítottsága a legfontosabb szempont. A ló legyen igazi harcos és tegyen meg mindent lovasáért.

Forrás: St. Georg, GrandPrix Replay

Borítókép: Steve Guerdat és Bianca a 2018-as Lovas Világjátékokon
Fotó: FEI/Christophe Tanire

Kapcsolódó cikkek
Kommentek