Védjegyet kaptak a német lovak

Nemetlo Kiemelt

2018 óta a német tenyésztő szervezetek újonnan regisztrált csikói piros helyett ezüst borítású lóútlevelet kapnak „German Horse Quality” védjeggyel ellátva. Néhány napja pedig elérhetővé vált a védjegyhez tartozó weboldal is.

A német lótenyésztő szervezetek egyesítették erőiket és létrehoztak egy márkát, ami a német tenyésztésű lovakat képviseli – ez a German Horse Quality. Céljuk, hogy – különösen a külföldi érdeklődők felé – növeljék a német tenyésztésű lovak elismertségét. Ennek egyik látványos eszköze az új megjelenésű lóútlevél.

Néhány napja elkészült a German Horse Quality weboldal is, ami német és angol nyelven mutatja be a német lófajtákat, lótenyésztést, valamint a német lovak sikereit. Van is miről beszámolni, hiszen a 2016-os riói olimpián a 223 nevezett lóból (beleszámítva a tartalék lovakat is) 70 négylábú atléta, tehát a lovak közel harmada származott német tenyésztésből. A weboldal célja, hogy a német lovak iránti érdeklődést továbbirányítsa közvetlenül a tenyésztő szervezetekhez. Az oldalon a sportlovak mellett egyéb fajták tenyésztő szervezetei is képviseltetik magukat. A német lovak marketingje azonban itt nem áll meg, a tervek szerint még idén elkészül az oldal kínai, orosz, és spanyol nyelvű verziója is.

German Horse Quality
Az új védjegy

Forrás: FN (Deutsche Reiterliche Vereinigung), German Horse Quality

Kapcsolódó cikk
Kommentek