Az első helyért vetett össze a gyermek válogatott Csehországban

Dijugrato utanpotlas csehorszag2

Kimagasló eredményt értek el a magyar díjugrató utánpótlás lovasai Csehországban.

A Prágától 60 kilométerre fekvő Zduchoviceben zajlik a 2020-as év első európai CSIO-ja. Nyolc ország 144 lovasa közel 250 lóval nevezett a négynapos versenyre. Magyarország csapatát ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány vezeti, a gyermek és az ifjúsági korosztályban indultak magyar lovasok.

Dijugrato utanpotlas csehorszag1

Péntek reggel kitett magáért a Nemzetek Díja versenyszámban a magyar gyermek válogatott: két forduló után Lengyelországgal és Németországgal az első helyért vetettek össze. A magyar csapat legjobbja a dupla hibátlant lovagló és az összevetésben is verőhiba nélkül teljesítő ifj. Szuhai Gyula volt, aki a szürke Casalidót lovagolta. Kiss Maja is hozta a dupla hibátlant Quipara Z nevű lovával, és a két újonc, Tavasi Eszter Audrey Pinsszel és Szabó Noémi Noblesse S nyergében is hozzátett a csapat kimagasló eredményéhez, ami ezúttal a harmadik helyet jelentette.

Az ifjúsági válogatott is jól szerepelt, hiszen nagyszerű lovaglásokkal a hét csapatot számláló mezőnyben végül a Nemzetek Díja negyedik helyét szerezték meg a magyar lovasok: Alasztics Aliz, Janik Anna, Bognár Dóra és Kiss Lizanna.

Dijugrato utanpotlas csehorszag3

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek