Az év utolsó GP fordulójáról a győztesek szemével

GP tati interju1200

A Nemzeti Lovarda adott otthont az idei utolsó GP fordulónak. A gyermek és fiatal lovas, valamint az öt- és hatéves lovak kategóriák győzteseivel Urbán Zoltán beszélgetett.

A 2020-as Díjugrató GP sorozat utolsó állomása a Nemzeti Lovardában zajlott. Az indulói létszám ezúttal is felülmúlta az elvárásokat, minden nap reggel 7-től este 8-ig tart a verseny, hogy a több mint 1000 startot zökkenőmentesen le lehessen bonyolítani.

Az amatőr lovasok GP-je 120 centiméteren zajlott, a 41 lovas közül tizenhárman teljesítették hiba nélkül az alappályát. A bábolnai negyedik helyezett, Takács Lili ezúttal javítani tudott, és az élen zárt PM Callister II nevű lovával:

A gyermek GP döntője 125 centiméteres magasságon zajlott tizenkét párossal a startlistán. Közülük négyen tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát. A leggyorsabb hibátlannal a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Tavasi Eszter első GP győzelmét szerezte meg:

A hatéves lovak közült tízen jutottak be a 130 centiméteres magasságon megrendezett összevetésbe. Az Erdélyi Lóránt által tenyésztett El Conthero volt a leggyorsabb, nyergében Mráz Tamással:

Az ötéves lovak fináléja 115 centiméteren zajlott, szintén összevetéses elbírálásban. A tizenegy összevető közül öten lovagoltak hibátlanul, a győzelmet Fekete György és ménje, Kahuna szerezte meg:

52 páros indult a 25 év alatti lovasok részére kiírt 140 centiméteres kategóriában, Alasztics Aliz Concordia HB nevű lovával fergeteges iramot lovagolva jött be az első helyre. A lovas a bábolnai forduló és a Hungarian Future Stars nagydíjának győzelme után abszolút esélyesként érkezett a Tattersallba. Legutóbb Bábolnán állt a Riderline kamerája elé:

A GP záró versenyszáma a 150 centiméterre kiírt felnőtt nagydíj volt. Jármy Vince gyorsan, de nagyot nem kockáztatva egy szép hibátlannal szerezte meg a győzelmet saját tenyésztésű lovával, JB Koronaőrrel. A lovasnak ez az idei második GP győzelme, Urbán Zoltán legutóbb Bábolnán beszélgetett vele:

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek