Alasztics Aliz az U25, Takács Lili pedig az amatőrök legjobbja

Alasztics NLGP202008 og

Az idei év utolsó díjugrató GP fordulóján 52 páros szállt harcba a Díjugrató Szakbizottság által felajánlott 400.000 forintos összdíjazásért a 25 év alatti lovasok részére kiírt 140 centiméteres kategóriában.

A Karádi László által megálmodott pálya vonalvezetése méltó volt a versenyszám rangjához, de ennek ellenére remekül helyt állt a mezőny, és sokan csak időtúllépés, vagy egy-egy apróbb hibából adódó verőhiba miatt csúsztak le az összevetésről. Viszont így is kilenc lovas kvalifikálta magát, ami rendkívül izgalmas és szoros versenyt hozott.

Utolsó előtti indulóként lépett pályára Alasztics Aliz, akit a bábolnai forduló és a Hungarian Future Stars nagydíjának győzelme után abszolút esélyesként tartottak számon, és nem is okozott csalódást. Concordia HB nevű lovával fergeteges iramot lovagolva jött be az első helyre.

Alasztics NLGP202008
Alasztics Aliz - Concordia HB

De az utolsóként rajhoz álló Gráf Edina Nikoletta miatt volt miért izgulni, hiszen a 2018-as ifjúsági országos bajnokságon már megmutatta, hogy lova, Qui de Ganad rendkívül gyors és precíz, így minden esélye megvolt arra, hogy átvegye a vezetést.

Grafedina NLGP202008
Gráf Edina Nikoletta - Qui de Ganad

Viszont az idő végül csak a második helyre volt elég, így Weinhardt Virág a harmadik helyre csúszott le Equest Cha-Cha nevű lovával.

Weinhardt NLGP202008
Weinhardt Virág - Equest Cha-Cha

Negyedik helyen végzett a kisebb kihagyás után visszatérő ifj. Lázár Zoltán Candide-dal, ötödiken a Hungarian Future Stars nagydíjában is helyezett Budai Virág és Baileys, hatodikon pedig Reisz Fanni és Caryna.

Az amatőr lovasok GP-je 120 centiméteren zajlott, ahol a 41 lovas közül tizenhárman teljesítették hiba nélkül az alappályát. A bábolnai negyedik helyezett, Takács Lili most javítani tudott, és rögtön az élen zárt PM Callister II nevű lovával.

Takacs lili NLGP202008
Takács Lili - PM Callister II

Második helyen Daria Kazakova végzett.

Dariakazakova NLGP202008
Daria Kazakova - Carte Noire

A dobogó harmadik fokát pedig Palkovics Dóra hódította meg Felleggel.

Palkovics NLGP202008
Palkovics Dóra - Felleg

Negyedik lett a korábbi amatőr bajnok, Busi Sándor, ötödik Kádár Attila és Criss Cross PH, hatodik pedig Szakál Delinke és Quintero.

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek