Tavasi Eszter a gyermek GP győztese a Tattersallban

Tavasieszter NLGP2020 og

A Nemzeti Lovardában zajló idei utolsó díjugrató GP forduló szombati napján tartották a fiatal lovak és a gyermek korosztályú lovasok döntőjét.

A gyermek kategóriához a Horze ajánlott fel tárgyjutalmat 200 ezer forint értékben, az öt- és hatéves lovak legjobbjainak pedig 150 és 200 ezer forintos pénznyereményt biztosított a Szakbizottság.

A gyermek GP döntője 125 centiméteres magasságon zajlott tizenkét párossal a startlistán. Közülük négyen tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát, így ők kerültek az összevetésbe. A leggyorsabb hibátlannal a Szotyori Nagy Kristóf által felkészített Tavasi Eszter megszerezte első GP győzelmét. Második helyen Füzér Gábor tanítványa, a halasi győztes Kiss Maja végezett, a harmadik és negyedik helyezést pedig a bábolnai forduló bajnoka, Szuhai Rodrigo szerezte meg, akinek edzője édesapja, Szuhai Gyula. Az alappályán bemutatott leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Magyar Balázs lett az ötödik Kormos János felkészítésében, őt pedig Kiss Maja követte másik lovával, Aranykapu Diatanoval.

Tavasieszter NLGP2020
Tavasi Eszter - Audrey Pins

Az ötéves lovak fináléja 115 centiméteren zajlott, szintén összevetéses elbírálásban. A kilátogató közönség tizenegy összevetőt láthatott, akik közül öten lovagoltak hibátlanul az emelt magasságon. Fekete György ménje, Kahuna volt a leggyorsabb, megelőzve a Bandi Zsanett által lovagolt Ariosát és a Füzér Zsófi által bemutatott Ariana Z-t (tulajdonosa az Intertrio Bt.). Burucs Borbála végzett a negyedik helyen saját tenyésztésű lovával, Miami De Garderrel, ötödiken pedig Szekeres Ágota Pomme-Pomme nyergében. Ifj. Szabó Gábor lett a hatodik XIXO Borgiával.

Fekete gyorgy kahuna NLGP2020
Fekete György - Kahuna

A hatéves lovak közült tízen jutottak be a már 130 centiméteres magasságon megrendezett összevetésbe. Az Erdélyi Lóránt által tenyésztett El Conthero volt a leggyorsabb nyergében Mráz Tamással. Második és negyedik helyen a Horses for Sale Kft. lovai végeztek: Shiarado Sz Szuhai Gyulával és Daimant Boy Berkes Mátéval. Harmadik lett Faluhelyi Ádám a Szikriga Kft. tulajdonában álló Messi 4-el, ötödik Burucs Borbála és Lord Boy, hatodik pedig Reisz Fanni és Calmea Psz.

Mraz elconthero NLGP2020
Mráz Tamás - El Conthero

A 135 centiméteres U25 kategória kvalifikációjában szinte megismétlődött a pénteki felállás, hiszen Szabó-Máriás Sára duplázott és lovaival megszerezte az első két helyet. Egyedül Horváth Balázs tudta a Szabó családdal a lépést tartani, és leszorította ifj. Szabó Gábort a harmadik helyről PM Quintera nyergében.

145 centiméteren 65 lovaglást láthatott a közönség, a versenyzők közül Szentirmai Péter volt a leggyorsabb Expresszel, megelőzve ifj. Szabó Gábort Timpex Bölcsésszel és ifj. Tóth Lászlót Conloud PS nevű lovával.

Szentirmai expressz NLGP2020
Szentirmai Péter - Expressz

A nap nyitó számaként megtartott amatőr lovasok kvalifikációjában Gráf Miklós volt a leggyorsabb, Rajnai Csilla és Mikó-Vécsey Nóra előtt.

A verseny egészen vasárnap estig zajlik a Nemzeti Lovardában, a belépés ingyenes. A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Közvetítés a Riderline.hu-n >>

Közvetítés a Riderline Facebook oldalán >>

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

A díjugrató pályák bajnokait megtalálod a Riderline-on:

Kapcsolódó cikkek
Kommentek