Az online lóaukciókról kezdőknek

Lo portre illusztracio1200

Az online aukció nem csak a lóvásárlás legújabb, de egyúttal legpraktikusabb és legbiztonságosabb módja is, hiszen ki sem kell mozdulnod otthonról ahhoz, hogy az előzetes szakértői minősítésen és állatorvosi vizsgálaton átesett lovak közül válogathass.

Az online aukciókon, így az HSH Spring Special Aukción is előzetes szakmai minősítésen és állatorvosi vizsgálaton átesett lovak szerepelnek. A lovak adatlapja a fotók, videók és a ló származása mellett az állatorvosi vizsgálat adatlapját is tartalmazza. vásárlóknak kedvez, hogy az állatorvosi vizsgálat költsége online aukció esetében az eladót, nem pedig a vevőt terheli. A származás részletes leírása pedig feltárja, milyen genetikai örökséget, milyen lehetőségeket hordoz magában az adott ló. Így a vásárló még több információt is kap, mintha maga keresné fel a tenyésztőt vagy eladót.

Mivel az árverések kollekcióit a szervezők egy-egy téma szerint állítják össze (pl. csikók, fedezőmének, vagy fiatal sportlovak), így a potenciális vásárlók több, az igényeiknek és elvárásaiknak megfelelő ló közül válogathatnak, mindehhez pedig nem kell tenyésztőtől tenyésztőig utazgatniuk.

Az online árveréseknek otthont adó weboldalak, így a HSH.auction oldal is rendkívül egyszerűen kezelhetőek számítógépről, tabletről és okostelefonról egyaránt. Az aukciókon való részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött.

A HSH.auction oldal egyik hasznos funkciója, hogy az érdeklődők megcsillagozhatják a nekik tetsző lovakat, így automatikusan értesítést kapnak az aukció kezdetéről és végéről.

FEST csillagozas
Kattints a képre, lépj be az oldalra és csillagozd meg Levisto-Flamingo adatlapját

A nyertes licitet kínáló abban a jóleső tudatban örülhet új szerzeményének, hogy mindeközben biztonságban tudhatja pénzét és új lovát is, mivel a ló átadásáig az eladó visel mindennemű kockázatot, a ló vételára pedig letétbe kerül az aukció szervezőjénél. Pontosan ez garantálja azt is, hogy az eladónak sincs mitől tartania, hiszen birtokbaadás után a lóval vagy csikóval járó mindennemű kockázat a vevőre száll át, az eladó pedig néhány napon belül kézhez kapja a vételárat.

Kedvet kaptál?

Így vehetsz részt a FESTHorseauction.com Prémium Fiatal Ló Online Aukcón

  1. Nyisd meg a FESThorseauciton.com weboldalt.
  2. Regisztrálj: Kattints a „Regisztráció” feliratra az oldal jobb felső sarkában. Regisztrációt létrehozhatsz magánszemélyként vagy cégként is. A regisztrációs adatlapon add meg adataidat, majd kattints a „Fiók létrehozása gombra”. A regisztráció során megadott e-mail címre érkezik egy megerősítő e-mail.
  3. Aktiváld fiókodat: Kattints az „Aktiválás” gombra a megerősítő e-mailben.
  4. Licitálj az árverésen meghirdetett lovakra:
    1. Kattints a „Belépés” feliratra az oldal jobb felső sarkában és lépj be e-mail címed és jelszavad megadásával.
    2. Az aukciós oldalon követheted minden egyes aukció kezdési és zárási időpontját. Az oldalon mindig a legutolsó licit összege jelenik meg.
    3. Ha licitálsz, minden egyes licitről visszaigazoló e-mailt kapsz majd, illetve minden egyes licit esetében láthatod, hogy a Tiéd-e a legmagasabb ajánlat, és arról is értesítést kapsz, ha túllicitáltak. Fontos tudnod, hogy a licitek nem visszavonhatóak.
    4. Amennyiben az aukció lezárását megelőző 5 percben licit érkezik egy lóra, az aukció ideje automatikusan 3 perccel meghosszabbításra kerül.
  5. Ha a Tiéd a legmagasabb licit: Az aukció lezárása után visszaigazoló e-mailt kapsz annak megerősítésére, hogy megnyerted az aukciót. A vetelárat az aukció lezárását követő 7 napon belül kell átutalni euróban vagy forintban a szervező MSLT bankszámlájára.
FEST202105cover4
Kattints a képre és tekintsd meg a 12 kiváló fiatal lóból álló kollekciót
Kapcsolódó cikkek
Kommentek