Kiemelkedő sikerrel zárult az MSLT első online csikóaukciója

MSLT chaccorina og

A Chacoon Blue apaságú Chaccorina lett az MSLT első Prémium Csikó Online Aukciójának legdrágább csikója: 14.250 euróért, azaz több mint ötmillió forintos áron kerül új tulajdonoshoz.

Szeptember 14-én lezárult az MSLT első online aukciója. A nemzetközi szintű kollekcióban 13 prémium csikó szerepelt: 6 kanca és 7 méncsikó. A licitálás négy napon keresztül zajlott, az aukciós oldalra több mint háromszázan regisztráltak, ebből körülbelül ötvenen külföldről.

A kollekcióból nyolc csikó kerül majd új tulajdonoshoz, ebből kettő külföldre. A nyugat-európai átlagos eladási árakat (4-5.000 euró) az összes csikó elérte, négy csikóra érkezett 10.000 euró feletti vételi ajánlat, mind hazai, mind külföldi licitálóktól, ami kiemelkedően jó eredménynek számít.

A legmagasabb, 19.000 eurós ajánlat a kollekció ötös számú lovára, a mezőhegyesi tenyésztésű champion méncsikóra, Revanzs M-re érkezett egy észt licitálótól, azonban a tulajdonos döntése alapján a mén Magyarországon. marad. A mén nagyszerű származású anyjának kiválasztásában az MSLT elnökségi tagja, Szebényi Dániel is közreműködött.

Revanzs
Revanzs M

Az aukció legdrágábban értékesített csikója a négyes számú Chacoon Blue kancacsikó, Chaccorina lett aki 14.250 euróért, azaz több mint 5.000.000 forintért cserélt gazdát. Tenyésztője Fábiáncsics Gábor.

MSLT chaccorina 2
Chaccorina

Az olimpiai kancacsaládból származó, szintén Fábiáncsics Gábor által tenyésztett kanca, Leonlida Castelli Németországba, a JB Koronaőr apaságú JB Kirikou (tenyésztője Jármy Katalin és dr. Jármy Miklós) pedig szlovák tulajdonoshoz kerül.

Forrás: MSLT
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek