A csikó: befektetés a jövő sportsikereibe

Revanzs og

Az utóbbi években egyre nagyobb tért nyernek és növekvő népszerűségnek örvendenek az online aukciók. A legnevesebb tenyészetek, illetve tenyésztő szervezetek is rendszeresen szerveznek ilyen árveréseket nem csak sportlovak, de választási csikók értékesítésére is, ahol a legkiválóbb vérvonalakat képviselő csikókért akár több tízezer eurót is megadnak a vásárlók.

Lássuk, hogyan alakult augusztusban az európai csúcstenyészetek csikóinak online árfolyama!

Ukato JS (Scendix x Diamant de Semilly), a 160 cm-en versenyző Imagine de Muze unokája például 24.000 euróért kelt el a Belgian Foal Auction augusztusi árverésén.

Hasonlóan szép eredményeket hozott a Zangersheide szintén augusztusban megrendezett online aukciója, ahol egy kancacsikó, Charity VD Heffinck Z (Chacco Blue × Cornet Obolensky) érte el a legmagasabb árat, 31.000 eurót fizetett érte amerikai vásárlója. Érdekes színfoltja lesz majd a díjugrató pályáknak a tarka méncsikó, Chique Willi van Erpekom Z (Chilli Willi × Casper Van Erpekom Z), aki 28.000 euróért költözhet új gazdájához.

A harmadik Helgstrand-Schockemöhle Nemzetközi Online Aukción azonban a fentieknél is magasabbra szárnyaltak az árak a díjlovak esetében. A Totilas apaságú méncsikó, Take Me Forward 51.000 euróért kelt el. De még rajta is túltett Valuable Valverde apától és Sezuan anyától származó méncsikó, aki 79.000 euróért utazik Kanadába. Jól mutatja az online aukciók közönségének nemzetköziségét, hogy volt csikó, amit Portugáliába, és olyan is, amit Mozambikba adtak el.

A világelitet képviselő online aukciókon kiemelkedő árakon kelnek el a csikók. Ezeken az árveréseken is a származás, kép és videó anyag alapján döntenek a vásárlók.

Az első hazai csikóaukción azonban várhatóan ennél szerényebb árakon cserélnek majd gazdát a jövő reménységei.

Meta hsh auction
Tovább a HSH.auction oldalra

MSLT Első Prémium Csikó Online Aukció

Napjainkban már a magyar tenyésztők számára is adott a lehetőség, hogy a legjobb ménekkel fedeztessenek, ennek köszönhetően az MSLT első Prémium Csikó Online Aukción szereplő csikók génállománya felveszi a versenyt a nemzetközi szinttel, ugyanazokat a vérvonalakat képviselik, mint a nyugat-európai tenyészetekből származó csikók.

Az aukciós kollekcióba 13, kizárólag prémium minősítésű csikó került be, melyeket az MSLT Aukciós Bizottsága választott ki a Csikóchampionátuson. A kínálatban szerepel az idei év kanca és mén championja is.

A csikók elit és prémium kancacsaládokkal rendelkeznek, olyan sztárménektől, mint Emerald, Contendro I, Diamant Semilly és Chacoon Blue. A kollekcióban szerepelnek az MSLT-ben engedélyt szerzett, magyar tenyésztésű, kiváló saját teljesítménnyel és egyöntetű, jó utódokkal rendelkező HSH mének után született csikók is.

Kattints a képre és nézd meg a teljes kollekciót!

MSL Tlatkep 3
Tovább az MSLT első Prémium Csikó Online Aukciójára

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek