Magyar sportlovak a világ élvonalában

Mslt Illusztracio2

A magyar sportló fajta méneskönyve telivér, holsteini és holland alapokon nyugszik, és olyan kancacsaládok alkotják, melyeket nagyon régóta teljesítményre tenyésztenek. Annak ellenére, hogy politikai okokból Magyarország a 90-es évekig zárt országként működött, a magyarországi tenyésztésű lovak mégis eredményesen szerepeltek egészen az olimpiai szintig.

Az elmúlt évekből is számos olyan lovat sorakoztathatunk fel, aki nemzetközileg a legmagasabb szinten versenyzik, és akiről talán sokan nem is tudják, hogy a magyar tenyésztők munkáját dicséri. Lássunk néhányat közülük:

  • A Kovács Ernő által Nagydíj szintig kiképzett Zümmögő, alias Jo Jo AZ tulajdonosával, Agnete Kirk Thinggaard-dal a Díjlovas Európa-bajnokságon csapat ezüstrémes lett dán színekben.
  • Miss Kabala, más néven VDL Groep Allure Samantha McIntosh-sal a nyergében kvalifikálta magát az olimpiára díjugratásban.
  • A magyar kancacsaládból származó Yamato 2008-ban olimpiai résztvevő volt Bruce Goodinnal a nyergében.
  • Marcus Ehning egyik legeredményesebb lova, Sabrina ötcsillagos nagydíjakban bizonyított, és számtalanszor elhozta az első helyet.

Nem csak díjlovaglásban és díjugratásban, hanem lovastusában is időről-időre szerepelnek magyar tenyésztésű lovak a világ élvonalában.

  • Négycsillagos szinten versenyzik és az amerikai olimpiai keretbe bekerült La Paz, amelyet Sara Mittleider lovagol.

Az MSLT Első Prémium Csikó Online Aukción felkínált csikók származásában ezek a vonalak is megtalálhatóak a külföldről importált és a világ elitjébe tartozó kancacsaládok ivadékai mellett. A magyar tenyésztők komolyan invesztálnak a tenyésztésbe, így a Prémium Csikó Online Aukció kizárólag szigorúan válogatott, modern, és a nemzetközi élsporthoz ígéretes csikókat kínál árverésre.

Kattints a képre és nézd meg a teljes kollekciót:

118086194 1693511370825622 1967909154296901187 o

Szöveg: Szebényi Dániel
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek