Castle Classic legközelebb 2021-ben

Castle Classic OG

A diósgyőri Castle Classic CSI2* szervezőbizottsága meghozta és közleményben adta hírül döntését: 2020-ban nem rendezik meg a versenyt.

„Kedves Lovasbarátaink!

A diósgyőri Castle Classic CSI2* szervezőbizottsága tegnap meghozta azt a sajnálatos, de szükségszerű döntést, hogy szeretett versenyünket idén nem rendezzük meg.

Talán sosem volt még olyan nagy szükségünk célokra, motivációra, mint ebben a bizonytalansággal teli időszakban. Ezért az utolsó pillanatig kerestük a lehetőséget, hogy a Castle Classic végül zöld lámpát kapjon és ne okozzunk csalódást mindazoknak, akik számítanak ránk.

A körülmények figyelembe vétele után azonban arra jutottunk, hogy a Castle Classic idén nem rendezhető meg a tavalyi vagy annál magasabb színvonalon. A Lovagi Tornák Terén 2019-ben kilenc nemzet 163 lova versenyzett, köztük 68 külföldi lóval, teltház előtt. Mindez immár elvárás velünk szemben.

A verseny szervezése kapcsán a legnagyobb problémát a külföldi lovasok és lovak utazása jelenti az egyes országok eltérő rendelkezései és azok tervezhetetlensége miatt. Szintén nehézséget jelent, hogy a jelenlegi hazai szabályok szerint augusztus 15-ig nem rendezhető teltházas sportesemény. Augusztusig még sok minden lazulhat, reméljük, hogy így is lesz, döntenünk azonban most kellett.

Felvetődött egy későbbi, októberi időpont lehetősége is, azt azonban a Bükkben ilyenkor rendszerint tapasztalható hideg és csapadékos időjárás miatt vetettük el.

A Castle Classic CSI-t 2021. augusztus 6-8. között tervezzük megrendezni. Korlátozások nélkül, nemzetközi mezőnnyel, igazi lovasünnepként, Hozzátok és a helyszínünkhöz is méltó módon.

Megértéseteket és eddigi bizalmatokat köszönjük:

Erdélyi Magdolna versenyigazgató Castle Classic
Novák Irén ügyvezető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.”

Kapcsolódó cikkek
Kommentek