Díjugrató championokat avattak Szilvásváradon

Szvarad felnott champi og

Szilvásváradon, a Lipicai Lovasközpontban közel kétszáz lovas és háromszáz ló részvételével zajlott a Díjugrató Championátus döntője.

A póni kategóriában az első forduló után a Varga Zoltán által felkészített Gubicza testvérek álltak az élen, és pozíciójukat egészen a végéig meg is őrizték. Gubicza Dorottya végzett az első helyen, Gubicza Sarolt pedig a másodikon. Ifj. Néveri Imre tanítványa, az összevetésben harmadik helyen végző Csizmadia Csenge két helyet előrelépve az összesítésben is a harmadik helyen végzett, megelőzve az édesapja által felkészített Sáli Csengét. Ötödik lett Németh István tanítványa, Bodnár Annabell, hatodik pedig Ratatics Flóra, Bene Balázs felkészítésében.

Gubicza dorottya Quint Van De Groenheuvel
Póni d

A gyermek kategóriában nem született nagy meglepetés, hiszen az első fordulóban magabiztosan élen álló Szabó Dorina a maximális 80 pontot begyűjtve kétséget sem hagyott a győztes kilétéről. A Szabó-Máriás Sára által felkészített lovas Arvisurát lovagolta. A szintén debreceni Hermann Zsófia megőrizte második helyezését, így Boros Sándor tanítványa a dobogó második fokára állhatott fel. Harmadik helyen Both Petra végzett Vincze Cintia felkészítésében, megelőzve Szabó Larisszát és Fábián Johannát. A póni kategória után a gyermekek között is helyezve lett Sáli Csenge, ezúttal a hatodik helyezettnek járó szalagot vehette át.

Szabó dorina arvisura
Gyemek d

A serdülő B korosztályban az utolsó nap több változást is hozott az összesített ranglistában. A győztesnek járó 20 pontot Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma zsebelte be, ezzel átvéve a vezetést, és második helyre szorítva az első forduló legjobbját, Kelemen Zsolt Pétert. Garai Barnabás tanítványa, Kling Hanna végzett a harmadik helyen az összesítésben, megelőzve Kókai Bálintot és a Füzér Gábor által felkészített Pintér Zsófi Csengét. Demeter Zsófia végzett a hatodik helyen Szotyori Nagy Kristóf felkészítésében.

Mécs emma jassini
Serdülő b d

Az amatőrök között rendkívül kiélezett volt a harc, az első forduló után sok lovas állt pontegyenlőséggel. Az élen álló Bölecz Virág Ráhelt és Vajay Dórát mindössze egy pont választotta el, így izgalmas volt a két lovas csatája. Végül Füzér Gábor tanítványa megőrizte elsőségét a Varga Zoltán által felkészített Vajay Dóra előtt. Kircsi Kata végzett a harmadik helyen Sárkány Zsolt felkészítésében, megelőzve Tóth Sándort, Bondor Brigittát és Turóczi Laurát.

Bölecz filibert
Amatőr d

A legnagyobb fordulatok a Serdülő A kategóriában zajlottak, hiszen az éllovasok egytől-egyik hibáztak az utolsó nap alappályán, ezzel elesve a pontszerzéstől, így több lovas is nagy hajrában bekerült a végső helyezettek közé. Egy Komárom-Esztergom megyei lovas, Kiss Krisztina lett a bajnok Panka nevű lovával, megelőzve Kurnyák Ágnes tanítványát, Kacsó Júlia Csengét. Szapper Imre lovasa, Unterhuber Nóra végzett a harmadik helyen, negyedik helyre szorítva Sári Viktor tanítványát, Szöllősi Hajnalt. Rigó Gergő lett az ötödik, míg Zsidó Csaba tanítványa, Nyemcsok Hanna Dóra megnyerve az utolsó napot a hatodik helyen végzett.

Kiss krisztina panka
Serdülő a d

A kétszeres utánpótlás champion, Ábrahám Zsófia most sem talált legyőzőre, pedig a Timpex Lovasklub versenyzője, Kovács Ádám végig a nyomában volt, de végül be kellett érnie a második hellyel. A korábbi serdülő champion, Lambertus Balázs végzett a harmadik helyen, megelőzve Nagy Júliát, Boda Csengét és Szigeti Elizát.

Ábrahám zs Ciboulette Du Gibet
Utánpótlás d

A felnőtt kategória két éve került bevezetésre, és nagy öröm, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Idén a többi versenyszám mellett ebben a kategóriában is női bajnokot avathattunk, hiszen Ódor Enikő egyenletes teljesítményének köszönhetően magabiztos fölénnyel nyerte a pontversenyt. Második helyen Fodor Gábor végzett, a dobogó harmadik fokára pedig nagy hajrá után Kurnyák Ágnes állhatott fel. Réti Dávid egy pozíciót veszítve végül a negyedik helyen zárta a versenyt, megelőzve Szotyori Nagy Kristófot és a tavalyi championt, Mihucz Tibort.

Ódor e jason statham
Felnőtt dijatado

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek