Hamarosan újraindul a lovassport - interjú Lázár Vilmossal

Lazarvilmos Domonyvolgy1200

Ugyan zárt kapuk mögött, de hamarosan újra versenyeket rendez a Magyar Lovassport Szövetség. Lázár Vilmos az M4 Sportnak adott interjúban az idei Nemzeti Vágta megrendezésének lehetőségeiről, illetve a 2021-es fogathajtó és lovastorna Európa-bajnokságról is beszélt.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a szerdai interjúban elmondta, speciális helyzetben voltak a lovasok koronavírus-járvány miatt kialakult időszakban, ugyanis az edzések megengedettek voltak, sőt, a lovaknak lételemük a mozgás és egészségben is kellett tartani őket.

Hozzátette, minden szakág bevonásával kidolgoztak egy feltételrendszert a rendezők irányába, és azóta már özönlenek is a nevezések. Megjegyezte, díjugratásban már Pünkösdkor indulnak a versenyek. Lázár Vilmos elmondta, a legeredményesebb szakágban, a fogathajtóknál június elején kisebb viadalokkal kezdenek, majd júliusban már országos versenyeket rendeznek.

2021-ben Budapest adott volna otthont öt szakág – díjugratás, díjlovaglás, para-díjlovaglás, fogathajtás és lovastorna – Európa-bajnokságának, azonban az olimpia új, 2021-es időpontjához való közelség miatt a díjugrató, díjlovagló és para-díjlovas szakágakban nincs lehetőség a kontinensviadalok megrendezésére. A szövetség elnöke megjegyezte, a négyesfogathajtó és a lovastorna kontinensviadalt megrendezik a fővárosban, ami nagy öröm.

Az októberi Nemzeti Vágtával kapcsolatban Lázár Vilmos elmondta, csak az elővágták csúsztak meg egy kicsit. „Azt tervezzük, hogy ha augusztus 15. után a nagyobb rendezvényeket is engedélyezik, akkor október elejéig meg tudunk rendezni hat-nyolc elővágta-futamot, ez elegendő a megfelelő előválogatáshoz” – tette hozzá.

A teljes beszélgetést megnézheted az M4 Sporton >>

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek