Kaizinger Balázs és Clover Lengyelországban zárta a versenyszezont

Kaizinger Balazs Clover og

Kaizinger Balázs és Clover a hatodik helyen zárt a CCI3*L kategóriában a lengyelországi Strzegomban.

Kaizinger Balázs idén a hétéves lovak világbajnokságára való minősülést tűzte ki célul Cloverrel, amit sikerült is elérnie a párosnak. A lovas azonban már augusztusi németországi versenyük után elmondta, hogy mivel a hétéves lovak a VB-n igen nagy megterhelésnek vannak kitéve, és októberben általában már az időjárás sem kedvez a versenynek, kérdéses a részvételük a megmérettetésen. Kaizinger Balázs végül úgy döntött, hogy a ló egészségét szem előtt tartva inkább Strzegomban állnak rajthoz egy hasonló, de talán kevésbé megterhelő versenyen.

A magyar páros már a díjlovaglást is erősen kezdte, majd a terepverseny után feljöttek a második helyre. A harmadik napon a díjugratást két verőhibával teljesítették, így az összesítésben az előkelő hatodik helyen végzett Kaizinger Balázs és Clover a húsz párost számláló mezőnyben.

Végeredmény:

  1. Lara DE LIEDEKERKE-MEIER (BEL) - Hermione d'Arville
  2. Mélody JOHNER (SUI) - Toubleu de Rueire
  3. Kamil RAJNERT (POL) - Gouverneur
  4. Stephanie BÖHE (GER) - Day Of Glory 4
  5. Christoffer FORSBERG (SWE) - Con Classic 2
  6. Balázs KAIZINGER (HUN) - Clover 15

„Ezzel a versennyel zárjuk a versenyszezont és készülünk a következő évre egy szinttel feljebb!” – írta közösségi oldalán a versenyző, és egyúttal megköszönte edzője, Martin Plewa, a Magyar Lovassport Szövetség, a Lovastusa Szakág támogatását.

A Świat Koni közvetítése a terepversenyről, Kaizinger Balázs és Clover 48:45 után látható:
Kapcsolódó cikk
Kommentek