Kansas VL a négyévesek legjobbja a Tenyészversenyen

PC borító 4 é 02

A szombati napon a középdöntők zajlottak az 5-6 éves és az utánpótlás lovaknak, a négyéveseknél pedig a döntőt lovagoltak a versenyzők.

Pénteken az elődöntőben még csak 26. volt, szombaton pedig már elvitte a győztesnek járó serleget Kahuna (Etoulon VDL × Unique/Calato), aki nem mellesleg tavaly, négyévesen a Tenyészverseny döntő második helyezettje volt. Lovasa és egyben tulajdonosa akkor is és most is Fekete György. A 38 indulóból 8 ló kapott 8.0 vagy annál magasabb stíluspontot az 5 éves lovak középdöntőjében. Ez némi fejlődés a tegnapihoz képest. Kahuna 8,4 stíluspontot kapott.

PC 1 fekete kahuna
Fekete György - Kahuna

Faluhelyi Ádám és ifj. Szabó Gábor csatája tovább folytatódik, az utóbbi lovas jön felfelé, pénteken még harmadik, szombaton holtversenyben a második Faluhelyi Ádámmal, aki megtartotta előző napi pozícióját. Szoros a verseny. Cordiss (Casallco × Courbette/Baloubet du Rouet) Faluhelyi Ádámmal és Xixo Borgia (Big Star × Santuria/Sandro Boy), aki ma valóban sokkal jobban teljesített ifj. Szabó Gáborral egyaránt 8,3 stíluspontot kapott.

PC 2 faluhelyi cordiss
Faluhelyi Ádám - Cordiss
PC szabó xixo borgia
Ifj. Szabó Gábor - Xixo Borgia

A 6 éves lovak középdöntőjében 125 centiméteren Casper (Caspar × Grand Bijouet/Baloubet du Rouet) ifj. Lázár Zoltánnal szárnyakat kapott, pénteki teljesítményét öt tizeddel tudta emelni, így a győztesnek járó serleget ő vihette haza.

PC 6é 1 Casper ifj lázár
Ifj. Lázár Zoltán - Casper

Contact du Rouet (Conthargos × Goloubet/Baloubet du Rouet) is tegnapi 7.8 pontos teljesítményét felcserélte 8,4-re egy nagyon szép, kiegyensúlyozott pályával, így holtversenyben a második helyet szerezte meg lovasával, Szigeti Elizával.

PC 6é 2 Contact du Rouet szigeti eliza
Szigeti Eliza - Contact du Rouet

Az ezüstérmesekhez csatlakozott Gucci IC (Calato × Chanel IC/Calido I) is három tizedet javítva előző napi teljesítményén.

PC 6é 2 Gucci IC kovács henri
Kovács Henri - Gucci IC

Az utánpótlás lovakkal folytatódott a versenynap. Itt teljesen felborult a pénteki sorrend, a hibaidős középdöntőben egy hétéves ló nyert 72,35 másodperces idővel: Aranykapu Con Lordan (Con Lapilot × Lesmona/Lordanos), lovasa Krucsó Szabolcs.

PC 1 utánp aranykapu con lordan krucsó sz
Krucsó Szabolcs - Aranykapu Con Lordan

A második helyezett mindössze egy tizeddel csúszott le az első helyről, a 8 éves Casalido (Casall/Calido I.) a mindössze 13 éves ifj. Szuhai Gyulával.

PC 2 utánp casalido ifj szuhai gyula
Ifj. Szuhai Gyula - Casalido

Egyedül Caremos (Casall × Asterne/Cayado) volt az, aki az első versenynapon is ott volt a díjazottak között, ma egy helyet javított, így harmadik helyezést ért el 77,18 másodperces idővel Krucsó Szabolccsal.

PC 3 utánp caremos krucsó szabolcs
Krucsó Szabolcs - Caremos

A négyéves lovak döntőjére délután került sor: stílusverseny visszahívással, 42 indulóval 105 centiméteren. Ez a versenyszám kicsit kiszámíthatóbb volt, hiszen a négyévesek csupán két napot versenyeznek, nem szabad őket túlterhelni.

„Veni,vidi,vici”, avagy „jöttem, láttam, győztem” lehetne a mottója Kansas VL-nek (Kannan × Zanna/Com Air), aki ezúttal ismét 8.5 stíluspontot kapott. Szép, egyenletes vágta, jó ugróstílus, remek küllem jellemzi ezt a lovat. 17 ponttal zárta a döntőt és ezzel elvihette a legjobbnak járó trófeát. Tenyésztője Vincze László, aki 2019-ben elnyerte az „Év tenyésztője” díjat, számos nagypályás ugrólovat adott a sportnak, mint pl. Quintus, aki tavaly felnőtt magyar bajnok lett Vándor Zsófiával. Tulajdonosa Vincze László és Eszes Ferenc, utóbbi a lovasa is egyben.

PC 01 4é döntő kansas VL eszes ferenc
Eszes Ferenc - Kansas VL

Második helyen végzett öt tizedet javítva teljesítményén, mindössze fél ponttal lemaradva (16,5) az összesítésben Lanting (Hertog-Jan Weering × Wanted T/ Tangelo Van De Zuuthoeve) szintén Eszes Ferenccel. Tenyésztője H.A. van Triest, tulajdonosa Pusztai Zsuzsanna.

PC 2 4é dönt Lanting eszes ferenc
Eszes Ferenc - Lanting

A harmadik helyen pontegyenlőség alakult ki (16,2), az elődöntőben második For Lexcis (For Pleasure × Viola VD Tojope Hoeve Z/Vigo D’Arsouilles) - Zárug Gyula és Lancaster BMG (Latour VDM × Wianda) - Kurnyák Ágnes párosa között. For Lexis Z (tenyésztője F van Och, tulajdonosa a Horses for Sale Kft.) 8.00 stíluspontot kapott a visszahívásban, de hibátlan pályát teljesített, míg Lancaster BMG ugyan 8,2 stíluspontot kapott, de egyet ütött, így 7,7 ponttal lecsúszott a negyedik helyre.

PC 3 4é dönt for lexis z zárug gyula
Zárug Gyula - For Lexcis

Ötödik a döntőben egy kiváló ugróképességű ló, Meru (Cornet Obolensky × Idea/Diamant De Semilly) Babinszki Lászlóval. Tenyésztője és tulajdonosa is Gerber Attila. Hatodik helyezett a döntőben Lune De Miel BMG, Kurnyák Ágnes másik lova. Hetedik helyezett Chesterfield (Chacco Blue II × Fione/All In One) - Krucsó Szabolcs, nyolcadik Görgey (Casanova × Chaccdora/Chacco-Blue) és ifj. Néveri Imre.

Start-és eredménylisták >>

A verseny élő közvetítése az Airvent Lovas Club - Pataki Ménes Facebook oldalán látható.

Szöveg és fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kommentek