Maifleur, Valegro anyja 26 éves korában távozott az égi legelőkre

Lo el illusztracio2 1200

Maifleur, a kétszeres olimpiai bajnok Valegro anyja 26 éves korában eltávozott.

Joop (82) és Maartje (73) Hanse egy kis farmot vezetnek Haamstede-ben, Hollandiában, 1978 óta foglalkoznak lótenyésztéssel. Az egyik első kancájuk volt Pfleur (Frappant), akinek 1980-ban született, prémium minősítést szerzett utódja, Weidyfleur volt Maifleur anyja. Maifleur 1994-ben született, apja Gershwin (Voltaire x Nimmerdor), anyai nagyapja pedig Weidyfleur (by Heidelberg x Frappant) után.

Maifleur egyévesként a Sealand-i Kiállítás bajnoka volt, 1997-ben teljesítette a KWPN kanca teljesítményvizsgát, és 76 pontjával a csoportjának legjobbja lett. Prémium kancává nyilvánították és 1997-ben megnyerte a Vrouwenpolder-i Kiállítást is.

"Maifleur vérvonalában az ugró felmenők dominálnak, így a híres Ferro utódai közül szerettünk volna hozzá mént választani. Van Olstnál volt egy kiváló KWPN mén, Negro, aki elnyerte a tetszésünket. Már sok ménnel tenyésztettünk Van Olstnál, így számunkra a választás logikus volt" - mondta Hanse egy interjúban. Az eredmény Valegro lett.

Maifleur hat csikót hozott világra életében, az első, Soleil-Fleur (Kennedy) 1999-ben született, őt követte Valegro (Negro) 2002-ben, majd testvére, Weidyfleur II (Negro) 2003-ban, 2005-ben egy kancacsikó, Aimfleur (Lupicor), majd majdnem tízéves szünet után 2014-ben látta meg a napvilágot Jalegrofleur, 2016-ban pedig Lelegro, mindkettő Negrotól.

Maifleur-t a közönség utoljára a 2017 évi KWPN ménvizsgán láthatta Hertogenboschban, ahol különleges nyugdíjazási ünnepséget tartottak Valegronak.

Maifleur egész életében tökéletes egészségnek örvendett, 25 éves korában is rendszeresen kirándult Joop-pal, az egészsége csak az utóbbi időben kezdett romlani. Figyelemre méltó örökséget hagyott hátra, utódai a világ minden táján ismertek és népszerűek a díjlótenyésztők és versenyzők körében.

Forrás: KWPN
A borítókép illusztráció, kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek