Muti a lakásod, megmondom, lovas vagy-e!

Lakas kiemelt

A lovaglás alapvetően egy kültéri sport, de képes annyira beszippantani az embert, hogy minden szabadidejét ennek szentelje. Ez persze meg is látszik a lovas otthonán, és a lovagláshoz kapcsolódó tárgyak szép lassan beköltöznek a lakásba a család heves tiltakozása ellenére. Most megmutatjuk, melyek azok a tipikus jelek, amiket felfedezve biztos lehetsz benne, hogy egy lovas lakásába kaptál meghívást.

Sáros cipő itt, piszkos kabát ott

Az előszoba maga a káosz. Van egy sáros gumicsizma a bejárati ajtó előtt, egy levetett chaps valahova begyűrve, két pár lovaglócipő némi rászáradt lótrágyával és persze homok mindenhol. A fogasra a vendégek már meg sem próbálják felakasztani a kabátjaikat, mert roskadozik a különböző időjárási körülmények esetén használt pulcsiktól, mellényektől és esőkabátoktól. Az előszobába lépve azonnal egy jellegzetes szag csapja meg az orrot, ami a lovasok szívének igen kedves, másoknak annál kevésbé.

Száradó lovas cuccok a lakás minden részében

A teregető állvány már állandó lakberendezési tárggyá vált a véget nem érő szennyes áradatnak köszönhetően. Persze a ruhák nagy részét a lovaglónadrágok és a lovas pulcsik teszik ki, hiszen még a boltba is lovas ruhában mész, minek öltöznél át és néznél úgy ki, mint egy normális ember, ha úgyis csak öt percre ugrasz be?

Kupák és szalagok

Ha rendszeresen versenyzel, annak az az egyik nagy előnye, hogy nem igazán kell lakásdekorációra költened. A versenyeken nyert szalagokkal pár év után ki tudod tapétázni a falat, a kupák pedig elfoglalnak minden létező vízszintes felületet kezdve a hűtő tetejétől a könyvespolcokon át egészen a tévéállványig. A kreatívabbak a szalagokat egyéb módokon is felhasználják, például készülhet belőle párnahuzat, karácsonyfadísz vagy fali kárpit. Éljen a Csináld Magad mozgalom!

Plüss lovak az ágyban

A hálószobába érve az első dolog, amin megakad a szem, az a ménesnyi plüssállat, ami elfoglalja a fél szobát. Minden lófajta és szín képviselteti magát, de persze a rózsaszín unikornis sem hiányozhat a sorból.

My Little Pony

Piszkos ruhák a székre gyűrve

Ugye megvan az a pillanat, amikor sajnálod a szennyesbe dobni az összepiszkolt lovaglóruhádat, mert úgy vagy vele, hogy jó lesz az még másnapra is? Ilyenkor persze nem rakhatod vissza a tiszták közé, de azért a földön sem tárolod szívesen. Az ilyen esetek kezelésére az egyezményes megoldás a szék vagy kanapé, ahova csak ledobálod magadról mielőtt berogynál az ágyba a nap végén.

Könyvek a lovakról

A lovak mellett ugyan élni sincs időd, nemhogy olvasni, de azért a fontosabb szakkönyvek és persze a gyermekként rongyossá olvasott képes könyvek sem hiányozhatnak a gyűjteményedből.

A családi fotók helyén lovas képek

A lakásodba érkező vendég nem sokat tud meg a magánéletedről, hiszen kedvenc lovad fotóján kívül másnak már nem nagyon jut hely a nappali falán vagy az éjjeliszekrényeden. De még a telefonod vagy a laptopod háttérképén is inkább a lovaddal mutatkozol közösen a párod helyett.

Lószőr a mosógépben

A vedlési időszakban sokan azt hihetik, állatot tartasz a lakásban, mert a legváratlanabb helyekről is lószőr kerül elő. A mosógép is kis híján eldugul, de nem mered bevallani a család többi tagjának, hogy megint nyeregalátéteket mostál titokban.

Lóbalzsam szó szerint alkalmazva

A gyógyszeres fiókot áttúrva érdekes dolgokat találhat a mit sem sejtő vendég egy lovas lakásában. Mégis kinek van szüksége egy liter Betadine oldalra és XXL méretű kötszerre? Arról nem is beszélve, hogy legalább három féle baba popsikenőcs is része a repertoárnak, pedig nincs is gyereked.

Nagy mennyiségű répa

A hűtőben a zöldséges rekesz roskadásig van pakolva répával, ami természetesen nem salátába kell. Mikor megkérdezik tőled, hogyhogy ennyi répát eszel, te csak állsz értetlenül, mert még nagyi húslevesében is inkább kikerülöd.

Az a bizonyos dugihely

És természetesen minden lovasnak van egy olyan fiókja, polca, vagy akár szobája, ahol furcsábbnál furcsább felszerelések egész armadáját rejtegeti családja elől, úgy mint 15 féle különböző színű nyeregalátét, többféle strasszos kantár és a sokadik pár ínvédő.

Hintalo

A Te lakásodban mi a legárulkodóbb jele annak, hogy lovas vagy?

Kapcsolódó cikkek
Kommentek