És még hat lovas film, amit mindenképp látnod kell

Filmek2 Kiemelt

Korábbi összeállításunkban 5+2 nagyszerű lovas filmet válogattunk ki, amelyeket egyszerűen minden lovasnak látnia kell. Ezúttal további hat lovas mozisikerrel folytatjuk.

Hadak útján

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az első világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, ezzel megkezdődik Joey kalandos utazása az első világháborúban. A temérdek akadály és a világháború tragédiái ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket, és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőkre indul, hogy megtalálja és hazavigye az ő csatalovát.

Vakvágta a jövőbe

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el tenyésztőként és oktatóként. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végkép le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.

Szilaj

A vad és fékezhetetlen Szilaj társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét. A távolban szokatlan fényeket pillant meg, ez végképp felkelti kíváncsiságát. Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények: emberek, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak. Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. De felbukkan egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya...

Vágta

Charles Howard amerikai milliomos mindenét elvesztette az 1929-33 közötti gazdasági világválságban. Kiábrándultan bolyong Mexikóban, mikor megismerkedik Marcelával, aki második felesége lesz. Közös a szenvedélyük a lovak iránt, ezért Charles vásárol egy szép lovat. Seabiscuit három éves mén, felmenői között nincsenek nagy bajnokok. Charles két hírhedt szakemberre bízza nevelését. Tom egykori ügyes cowboy, a vad musztáng lovak szakértője, de maga is kezelhetetlen alak. Johnny pedig bokszolónak túl kicsi volt, zsokénak viszont túl nagy. Így is sok versenyt nyert, de már félig megvakult. Ezzel a két, sokak által leírt emberrel és esélytelen lovával kezd nyerni nagy pénzeket az egykori milliomos, akinek barátai számánál már csak ellenségei száma növekszik jobban.

Jappeloup

A múlt század nyolcvanas éveinek eljén Pierre Durand hátat fordított ígéretes jogi karrierjének, hogy a szenvedélyének, a díjugratásnak éljen. Apja támogatásával mindent egy lapra tesz fel, a Jappeloup nevű fiatal lóra, akiben senki sem hitt. Miután elkezdtek foglalkozni vele, versenyről versenyre javult. Azonban katasztrofális szereplésük a Los Angeles-ben megrendezett olimpián rámutat a ló hiányosságaira. Durand azonban nem adta fel és négy évvel később, minden nehézséget legyőzve diadalmaskodott a szöuli olimpián.

A lovasíjász

2016 januárjában mutatták be Kaszás Géza filmjét, amely Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik.

Kihagytunk valamit? Írd meg nekünk kommentben!

Forrás: Port.hu
Illusztráció: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek