Vecsésen dőlt el a fogathajtó bajnoki címek sorsa

Vecses2020 Horvath Krisztina 6

A Dobrovitz Lovasfarmon rendezték meg a XXIV. Vecsés Kupa fogathajtó versenyt, ami egyben az egyes-, kettes- és négyesfogatok Magyar Bajnokságának döntője is volt. Szeptember 3-6. között több mint 70 fogat állt rajthoz.

Dobrovitz József nyerte a fogathajtók országos döntőjét a négyesfogatok között. A hajtó hatalmas fölénnyel diadalmaskodott, ugyanis mindhárom számban, a díj-, maraton- és az akadályhajtásban is a legjobbnak bizonyult. A mögötte másodikként végző fiát, ifj. Dobrovitz Józsefet több mint harminc hibaponttal előzte meg, a harmadik helyet pedig a mezőhegyesi Papp János szerezte meg. Egyéni győzelme mellett csapatban is magyar bajnoki címet szerzett ifj. Dobrovitz Józseffel és Vida Józseffel.

A kettesfogatok között Szabó Roland hatalmas hajrával szerezte meg a győzelmet. A zárónapi akadályhajtás előtt még csak ötödik volt, de a nap egyetlen verőhiba nélküli és limitidőn belüli hajtásával végül minden riválisát sikerült megelőznie összetettben, ezzel élete első bajnoki címét szerezte meg a kettesfogat kategóriában. Mögötte ifj. Fekete György másodikként, a romániai Rákóczi Gergő pedig harmadikként zárt. A csapatversenyt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye együttese, Fekete György, ifj. Fekete György és Margitai Máté csapata nyerte.

Meskóné Orosz Mária harmadik alkalommal szerezte meg a magyar bajnoki címet és állhatott fel a dobogó legfelső fokára az egyesfogatok között. Az ezüstérmet Kun Andrea, a bronzérmet Lantos Gábor vihette haza.

Részletes eredménylisták a Fogathajtó Szakág oldalán >>

Fotó: Horváth Krisztina, Hoefnet

Kapcsolódó cikkek
Kommentek