A KWPN Dana Blue-t tüntette ki az év lova címmel

Dana Blue

A KWPN fajta tenyésztő szervezete Maikel van der Vleuten 13 éves kancáját, Dana Bluet (Mr. Blue × Hemmingway) választotta az év lovának a díjugrató szakágban. Dana Blue tulajdonosai Marta Ortega Perez és Sprinstal van der Vleuten, tenyésztői pedig Jan és Paul Bocken.

Dana Blue szombat este a Sentower Parkban elért 145 centiméteres győzelmével megmutatta, mi teszi őt annyira különlegesé. Kvalitása és győztes mentalitása már számos siker eléréséhez hozzásegítette, köztük a KWPN fajta által kihirdetett „Az év lova cím” boldog birtokosává vált kimagasló eredményeinek köszönhetően.

Dana Blue sikerei a Bocken és a Van der Vleuten család eredményes együttműködésének köszönhetőek, akik hosszú évekig együtt birtokolták ezt a különleges szürke kancát. „Mindig nagyon hittünk Dana Blue-ban. A feleségem, Jenny részt vett vele néhány versenyen, amikor a ló öt éves volt, majd miután várandós lett, úgy döntöttünk, felkeressük a Van der Vleuten családot” - mondta a patkolókovácsként dolgozó Paul Bocken, aki édesapjával, Jannal közösen tenyésztette Dana Blue-t. „Maikel korábban két Mr. Blue apaságú kancával is eredményesen versenyzett, akiknek hasonló karaktere volt, mint a mi lovunknak. Maikel és Dana Blue már az első próba alkalmával azonnal egymásra hangolódtak, ami egy nagyszerű karrier kezdetének bizonyult.”

Tavaly Maikel van der Vleuten és Dana Blue két egymást követő héten keresztül nyerték a CSI4* Saint Tropez nagydíját, továbbá a CSI5* -GCT Valkenswaard 1,6 m-es nagydíját, a 160 centiméteres Geestereni öt csillagos nagydíjat, illetve a 150 / 160 centiméterre kiírt CSI5* W Oslo és a 155 centiméteres beltéren megrendezett CSI5* Braban nagydíjában is a legjobbnak bizonyultak. A duó a rotterdami Díjugrató Európa-bajnokságon is részt vett. „Nagyon örülünk, hogy minden elvárásunk teljesült vele kapcsolatban, sőt, még túl is teljesítette azokat! Maikel fantasztikus versenyző, és mindig csodálatosan irányították Danát a Stal Van der Vleutennél. Az elején bizonyára voltak, akik azt gondolták, hogy Dana nem lesz képes a magasabb versenyszámokra, de Maikel a kezdetektől fogva azt mondta: »csak nyugodtnak kell maradnunk, akkor megugorja a nagydíjat «. Számunkra egy tenyésztői álom valóra válása, hogy a lovunk elnyerte az év KWPN lova címet.”

A Bocken család 2019-ig a Dana Blue társtulajdonosa maradt, a ló azóta Stal Van der Vleuten és szponzoruk, Marta Ortega közös tulajdonában van.

Forrás: World of Showjumping, KWPN
Borítókép: Maikel van der Vleuten és Dana Blue a LONGINES FEI Jumping Nemzetek Díjában™ a hollandiai Geesteren-ben. Fotó: FEI / Digishots

Kapcsolódó cikk
Kommentek