Könnyeket csalt a közönség szemébe Totilas

Totilas Kiemelt2

Hosszú kihagyás után ismét megcsodálhatta a közönség a legendás fekete mént, Totilast. Minden idők talán legismertebb díjlovát a hétvégi KWPN ménszemle Black Magic show-jában vezették fel két utódja bemutatkozása közben.

Igazi sztárként és sztárnak kijáró ünneplés mellett vonult a négyszögbe Totilas a 2019-es KWPN ménszemlén Hertogenboschban. A lenyűgöző Black Magic show méltó előkészítés volt a nagy belépőre. Totilas fiait két élvonalbeli díjlovas mutatta be: GLOCK's Total U.S. nyergében Edward Galt, a világranglista kilencedik helyezettjét, GLOCK's Toto Jr. hátán pedig a világranglista 19. helyén álló Hans Peter Minderhoud-ot köszönthette a közönség.

A produkciót elsöprő taps követte, majd a lelkesedést másodpercek alatt meghatottság váltotta fel az arénában, amikor Matthias Alexander Rath bevezette Totilast a négyszögbe: a közönség nagy része felállva, könnyekkel a szemében figyelte a 19 évesen is kiváló formában lévő fekete mént. Edward Gal elérzékenyülve, könnyeivel küszködve, cilinderét levéve tisztelgett egykori lova előtt. A megható pillanatok itt nem értek véget: Edward Gal a színfalak mögött személyesen is köszönthette Totilast. Érdemes végignézni a KWPN videóját erről az igazán különleges eseményről és két legenda találkozásról:

Totilas Edward Gallal szinte mindent elért, amit csak egy díjló elérhet. A páros 2009-ben két aranyat szerzett az Európa-bajnokságon, hármat a 2010-es Világjátékokon, ráadásul addig soha nem látott pontszámokkal érték el győzelmeiket.

A Gribaldi x Glendale mént 2010-ben vásárolta meg Paul Schockemöhle, a vételára máig ismeretlen. Totilast azonban új lovasával, Matthias Alexander Rath-tal elkerülte a szerencse, hol a ló, hol a lovas egészsgégügyi problémái gátolták a sikeres szereplést. Totilas végül 2015-ben fejezte be versenykarrierjét egy Európa-bajnoki csapat bronzéremmel, sérülés miatt egyéniben már nem indult.

A fekete mént Matthias Alexander Rath továbbra is edzi. A ló ideje nagy részét résztulajdonosa, Ann Kathrin Linsenhoff birtokán tölti, de fedezőméni kötelezettségeinek eleget téve időnként Paul Schockemöhle Mühleni telepére szállítják.

Kapcsolódó cikk
Kommentek