Az ünnepi hétvége sem telt elővágta futamok nélkül

Muravidekivagta

Az augusztus huszadikához kapcsolódó hosszú hétvégén Lendván és Gyenesdiáson tartottak Nemzeti Vágta előfutamokat.

Helyi lovas győzött a Muravidéki Vágtán

A magyar történelmi város, Lendva augusztus 21-én adott otthont a Muravidéki Vágtának, ahol 11 település és a nemzetközi futam lovasai mérték össze tudásukat, hogy bekerülhessenek a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe.

A muravidéki rendezvényen a magyar nemzetiségű lovasok a Nemzeti Vágta döntőjébe kvalifikálhatták magukat, míg a szlovén nemzetiségű versenyzők a Nemzetközi Futamba kerülésért küzdöttek.

A döntő futamot végül helyi lovas nyerte: Lendva színeiben Horváth József vágtatott be elsőként a célba Flyer Du Pecos nyergében. A második helyen Bíró József végzett Hosszúfalu színeiben Fox LS nevű lovával, a harmadik helyet pedig Somi Erik szerezte meg Zsitkóc számára Filou Fruskával. Negyedikként a gyertyánosi Göntér Márió ért célba Cross N Dreams nevű lovával. Az első négy helyezettel a budapesti fináléban találkozhatnak legközelebb a nézők.

A Nemzetközi Futam kvalifikációs versenye rendkívül izgalmas küzdelmet hozott: a győztes végül Matej Grebenjak és Inferno nevű hátasa lett, így ők képviselhetik majd Szlovéniát a Hősök terén októberben.

Ezek a lovasok vágtáztak a győzelembe Gyenesdiáson

A Nemzeti Vágta regionális előfutamainak soron következő versenye az augusztus 22-i Festetics Vágta volt, a gyenesdiási Faludi-síkon immáron 12. alkalommal avattak győzteseket.

A balatoni települések csatájában Arató Barna aratott győzelmet Napraforgó nevű lovával, így Bükkösd is képviselteti majd magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó második fokára a szilvásváradi Bányavölgyi Donáta állhatott fel Mimózával, a harmadik helyezés pedig Takács Reginát illette meg Baron Gyémánt nevű lovával, Vonyarcvashegyet képviselve. Végül negyedikként Szentkirály színeiben Csiki Árpád és Jimmy kvalifikálták magukat a budapesti döntőbe.

A kishuszárok futamában Ferencz Dominika és Herceg nevű lova Kalocsa képviseletében nyerték meg a versenyt, majd másodikként Goneth Márk és Szélvihar ért célba, Ábrahámhegy településének szerezve ezzel dicsőséget. A harmadik a köveskáli Sziklay Gizella lett Ragyogó nevű lovával.

Festeticsvagta

Forrás és fotó: Vágta.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek