Az eső, a szél és a hideg sem akadály: öltözz Fouganzába!

Fouganza öszi cikk og

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy a fokozatos átmeneteket el lehet felejteni, hozzá kell szoknunk az időjárás és az évszakok hirtelen változásaihoz. Azonban örök érvényű igazság, nincs rossz idő, csak rosszul megválasztott ruházat. Következzen a Fouganza őszi termékajánlója!

Amikor elég egy vékony réteg

Ezt a technikai aláöltözet felsőt az idén sötétkék és lila színekben találhatjátok meg a Fouganza kínálatában. Belül bolyhos, mégis vékony, jól szellőző anyag, kifejezetten lovagláshoz tervezve, szolid fényvisszaverő csíkkal a jobb láthatóság kedvéért. Kiegészíthető mellénnyel, viselhető alsó rétegként, de önmagában is megállja a helyét.

A nélkülözhetetlen mellény

Egy lovas számára a mellény alapdarab. Ez a mellény meg különösen, hiszen hosszú évek óta slágertermék, több korszerűsítésen is átesett időközben. Ahogy kicsit hidegebbre fordul az idő, máris előkerül a szekrényből, és egészen tavasz végéig veled marad. Igazi aduász nagy napi hőingadozásnál. Karcsúsított szabás, steppelt anyag, belül bolyhos, kifejezetten meleg, és idén gyönyörű, új színben lehet a tiéd. Tökéletesen mutat együtt a bélelt, teliszilikonos sötétkék lovaglónadrággal, amelyet szintén nagyon sokan választanak ebben az időszakban.

A praktikum nem megy ki a divatból

Fázós nyakú lovasok számára tökéletes választás ez a régi kedvenc, amelyhez nem szükséges semmilyen kiegészítő a nyak védelmére. Meglehetősen meleg polár anyagának köszönhetően meglepően hűvös időben is komfortos viselet, mellénnyel kiegészítve pedig kifejezetten zord időben is elegendő, ha folyamatosan mozgásban vagy.

Az elegancia technikával párosul

Ezzel a kifinomult, letisztult, divatos kabáttal a díjugrató lovasok szívét szeretné megdobogtatni a Fouganza. Kifejezetten ugrómunkához tervezték, hosszított ujja, hátulsó szilikon csíkozása gondoskodik róla, hogy az ugrás felett is maximális kényelmet nyújtson. A szemrevaló sötétkék mellett már elegáns fekete színben is kapható, és akár egy bővebb zakó alatt is elfér, így neked már csak arra kell koncentrálnod, hogy télen is hozd azt a dupla nullát. Jó választás mellé a verhetetlen Kipwarm bélelt és vízlepergető lovaglónadrág, ami már fehér színben is elérhető, így a téli versenyzés többé nem a vacogásról fog szólni.

A megoldás szeles időre

Borotvál a szél? Legszívesebben ki sem mozdulnál otthonról? Válaszd a softshellt! Szélálló, vízlepergető, belül bolyhozott anyaga és szellőzőnyílásai révén kifejezetten kellemessé varázsolja a lovaglást hideg szélben is. Aláöltözettel kombinálva még hidegebb időben is megállja a helyét. Nem fogsz csalódni benne.

Az eső sem lehet akadály

Az esős idő talán a legnagyobb kihívást jelenti a lovasok számára, hiszen kinek van kedve bőrig elázni lóval és felszereléssel együtt? Azonban meglepően sok lótartó helyen nem áll rendelkezésre fedett pálya, ugyanakkor ezeken a helyeken is dolgoznak profi lovasok, akik télen is járnak versenyekre. Nem kell tehát megijedni, ha kint vagy kénytelen átvészelni a telet, viszont szükséged lesz a megfelelő vízálló ruházatra. Ez az esőkabát a megfelelő alsó réteggel együtt viselve jó szolgálatot tehet a leginkább embert próbáló napokon, szükség esetén viseld lovaglás előtt/után ezt az esőnadrágot.

És amikor nem lehet megúszni a kabátot

Sajnos van az az idő, amikor már muszáj felvenni egy kabátot. A Fouganza szerencsére mínusz 2-3 fok alatti alternatívát is kínál. Attól függően, hogy mennyire vagy érzékeny a hidegre, választhatod a vékonyabb, rövidebb fazonú Tosca modellt, amely láthatósági és fényvisszaverő elemekkel kifejezetten praktikus, valamint az utolsó verziója már kiegészült a két oldalán egy-egy cipzáras szellőzőnyílással is. Fázósabbaknak azonban a szintén rövidebb fazonú, ám kifejezetten meleg 580-as modell ajánlott, amelybe egy sor okos megoldást álmodtak bele a tervezői, gondolva a lovasok igényeire. Érdemes mindkettőt felpróbálni!

Fouganza öszi cikk 1
900 Jump kabát fekete színben

Írta: Vinnay Patrícia, Fouganza országos lovassport felelős

Kapcsolódó cikkek
Kommentek