Martin Fuchs a genfi Rolex Nagydíj győztese

M Fuchs 202112 og

Az elmúlt évtizedekben szabadtéren rendszerint a németországi Aachent, fedettpályán a svájci Genfet válasszák meg a világ legjobb lovas versenyeinek helyszíneként. A koronavírus által okozott egy évnyi szünet után bár maszkban, de közel negyvenezer néző látogatott ki a genfi Palexpo csarnok négynapos nemzetközi lovas versenyére.

A péntek este a díjugrató sport csúcsát hozta, hiszen a sportág jelenlegi két legjobb párosa döntötte el a Top 10 versenyszám végkimenetelét. A világranglista első tíz helyezettjének rendezett 160 centiméteres, összevetéses versenyszámban a novemberi prágai Global Champions Tour Play Off győztes párosa, a svéd Henrik Von Eckermann mindent egy lapra feltéve gyors hibátlannal ért célba King Edwarddal. De a győzelemhez ez most nem volt elég, hiszen jött a tokiói olimpiai egyéni bajnoka, az angol Ben Maher a sárga, Chacco-Blue apaságú Explosion W-vel két másodperccel gyorsabb hibátlannal lovagolt át a célvonalon, ami ismét egy nagy győzelmet jelentett.

Vasárnap délután a Rolex nagydíj győztese 330.000 svájci frankot, átszámítva körülbelül 120 millió forintot vehetett át az eredményhirdetés után. Az összevetésben a pár évvel ezelőtti győztes, az amerikai Kent Farrington Gazelle nyergében alig lekövethető sebességgel lovagolta végig a Grand Prix összevetését, de az utolsó Rolex oxert verte. Majd következett Svájc legismertebb lovas dinasztiájának jelenlegi állócsillaga, Martin Fuchs, aki a kilencéves, szürke Leone Jei nyergében a leggyorsabb hibátlannal mindent vitt, így elérte, hogy a teltházas Palexpo csarnokban a maszkban szurkoló közönség felállva tapsoljon.

Forrás: Díjugrató Szakág
Borítókép: © www.scoopdyga.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek