Kőfal állította meg a magyar díjugratókat Mannheimben

Szuhai P 1200

Az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának németországi állomásán állt starthoz az öt fős felnőtt díjugrató válogatott.

Horváth Balázs szövetségi kapitány ezúttal a Czékus Zoltán, dr. Lázár Zoltán, Jármy Vince, Szentirmai Ferenc, Szuhai Péter összeállítású csapatot indította az egyik legtradicionálisabb díjugrató versenyen.

Az Európai Lovas Szövetség sorozatának második állomásán tizenegy ország válogatottja állt starthoz a Nemzetek Díja versenyszámban. A csapatverseny szépen kezdődött a magyar lovasok számára, de hamar jött a fekete leves. Az idén 23 éves Szuhai Péter a sárga Casino Royal Z-el egy nagyszerű, verőhiba nélküli pályával, minimális időtúllépéssel ért célba. Sajnos ezután a korábbi évekhez hasonlóan a mannheimi pályára egyedileg tervezett, máshol nem látható kőfala megállította magyar lovakat. Ifj. Lázár Zoltán Diablóval és Szentirmai Ferenc Quandro Blue PS nem tudta legyőzni a speciális akadályt, ami megpecsételte a magyar csapat versenyét, így Jármy Vincének már nem volt értelme a pályára lovagolnia.

A magyar felnőtt díjugrató válogatott legközelebb a somorjai Nemzetek Díján tud majd javítani.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítóképen Szuhai Péter. A fotó egy korábbi versenyen készült. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek