37 póni az első magyarországi FEI pónimérésen

Ponimeres og

A Magyar Lovassport Szövetség 2022. április 25-én rendezte az első hivatalos magyarországi FEI pónimérést a Nemzeti Lovardában.

A Nemzetközi Lovas Szövetség moszkvai közgyűlésen fogadták el a FEI új pónimérési rendszerét, ami 2020. január 1-től lépett érvénybe. Ettől a dátumtól kezdve a FEI rendszerében újonnan regisztrált pónik marmagasságát hivatalos FEI pónimérésen szükséges megmérni. A mérést követően a pónik koruknak megfelelően FEI mérési tanúsítványt kapnak. A 8 éves vagy annál idősebb pónik számára életre szóló, az ennél fiatalabbaknak egy évig érvényes bizonyítványt állítanak ki. 2023. január 1-től a FEI versenyeken kizárólag FEI pónimérési tanúsítvánnyal rendelkező pónik vehetnek részt.

Az új rendszer egyrészt könnyebbség a versenyszervezőknek, hiszen így nem a versenyek helyszínén kell a pónikat megmérni, másrészt biztosíték a vásárlók számára, hogy a póni kategóriákban versenyezhet majd a megvásárolt állat.

Annak érdekében, hogy az újonnan regisztrált pónik mérése a lehető leghamarabb megtörténjen, a Magyar Lovassport Szövetség a Nemzeti Lovardában kijelölt certifikált mérőhelyen hivatalos FEI pónimérést rendezett, amin érvényes FEI számmal vagy FEI útlevéllel rendelkező pónik vehettek részt. A díjugrató, díjlovagló és fogathajtó szakágból 37 pónit hoztak el gazdáik a mérésre, amit a FEI képviseletében dr. Ali Taskin Özdemir és Mona Wendelin végeztek.

Fotó: Bakó Bianka, Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikk
Kommentek