Egymillió forintot gyűjtöttek össze a Díjátadó Gála résztvevői a kárpátaljai magyarok megsegítésére

Adomanygyujtes og

A Magyar Lovassport Szövetség Díjátadó Gáláján résztvevő lovasok adományaiból mindössze egy óra leforgása alatt egymillió forint gyűlt össze az Ukrajnából menekülőket segítő Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat javára.

Dr. Jármy Miklós ötlete alapján jótékonysági tombolára is sor került a Magyar Lovassport Szövetség Díjátadó Gáláján. Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke egy Benyovszky festményt, a Jármy család pedig Vince egyik Koronaőr grafikáját ajánlotta fel tombola nyereménynek. A Gálán megjelent lovasok pedig jó szívvel adakoztak a jó cél érdekében, így egy óra alatt egy millió forintot sikerült összegyűjteni.

Az adományt a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat számára utalta át a Magyar Lovassport Szövetség. Az utóbbi napokban kialakult krízishelyzetben ez az összeg hatalmas segítség a Szeretetszolgálat számára, mivel egyik számlájukat befagyasztották. A szervezet munkatársai folyamatosan ott vannak a határon, megszervezik az élelmiszerellátást, és nem csak a menekülőket, de az otthonmaradottakat is segítik, akik közül sokan szintén nem tudnak hozzájutni a pénzükhöz. A szervezet tehát oda juttatja a segítséget, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek