Megható videóval és egy Clydesdale lóval tér vissza a Budweiser a képernyőkre

Bud sb kv

A lovasok nagy örömére a Clydesdale lovairól híres amerikai sörmárka, a Budweiser idén ismét lovas videóval jelentkezik a Super Bowl alkalmából.

2021-ben 37 év után először fordult elő, hogy a Budweiser amerikai sörmárka nem vásárolt reklámidőt az ország egyik legjelentősebb sporteseményére, az amerikaifoci-döntőre, helyette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos társadalmi üzenetekre fókuszáltak. Idén azonban újra visszatér a márka a kivetítőkre és képernyőkre, ráadásul ismét egy gyönyörű Clydesdale lóval.

Bár a Budweiser már jó néhány éve próbálkozott a lovak háttérbe szorításával marketingmegjelenéseiben, úgy tűnik, engedtek a lovakat kedvelő közönség nyomásának és idén egy újabb lovas videóval jelentkeznek. A márka igyekezett megadni a módját a nagy visszatérésnek: a február 2-án közzétett videót az Oscar-díjas rendező, Chloé Zhao készítette, a zene az amerikai himnusz Gary Clark Jr. általi feldolgozása. A Super Bowl döntőjének közönsége egy 30 másodperces verziót tekinthet majd meg, a YouTube-on azonban egy 60 másodperces változat látható. "Az idei Super Bowl során egyetlen üzenetünk van Amerikának: a bátrak hazájában a bukás soha nem jelenti azt, hogy nincs tovább" – szerepel a videó leírásában.

A Clydesdale lovak az 1950-es évek óta főszereplői a márka reklámjainak, a Super Bowl-on pedig 1975-ben debütáltak. A Budweiser fogatait hagyományosan egy dalmata kísérte, de a márka az utóbbi évek nagy sikerű videóiban rendre golden retrievereket alkalmaz.

Borítókép: anheuser-busch.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek