Megkezdődött a Szilvásvárad Masters díjugrató versenye

Szvaradmasters dijugrato og

Cseri Dávid, Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában beszélt a Szilvásvárad Masters versenysorozat csütörtöktől vasárnapig zajló díjugrató etapjáról.

A versenyre húsz nemzet lovasai érkeztek, köztük olimpikonok is, például a szaúd-arábiai Ramzi al-Duhami, a 2012-es londoni olimpia bronzérmese. Az Egyesült Arab Emírségekből, Írországból és Ausztriából is érkeznek lovasok, a párizsi olimpiára készülő magyarok közül pedig ifj. Szabó Gábort, az országos bajnoki címvédő Czékus Zoltánt és Hugyecz Mariannt is láthatja a közönség.

A versenyszámok minden nap fél kilenckor kezdődnek, a fő számokat délután tartják, de lesz Magyarországon egyedülálló villanyfényes versenyszám, emellett vadászugratásban, valamint "ride and drive" versenyszámban is megmérkőznek a versenyzők, utóbbi díjugratásból és fogathajtásból áll majd.

A Szilvásvárad Masters versenysorozattal a szervezők célja, hogy Magyarország zászlóshajó szerepet töltsön be Közép-Európa lovassportjában - mondta Cseri Dávid. Kiemelte: az utóbbi tíz évben annyi forrás és lehetőség állt rendelkezésre a magyar lovassport megsegítésére, előtérbe helyezve a lótenyésztést, amennyire a második világháború óta nem volt példa. Az eredmények már láthatóak a lovassportok és tenyésztés terén is, azonban a második világháború utáni évtizedek okozta hátrányokat még mindig le kell dolgozni. Úgy fogalmazott: a magyar lovassport sokat lépett előre, reális cél a díjugratóknak, díjlovasoknak és a lovastusa képviselőinek is, hogy a magyarok ott legyenek a párizsi olimpián.

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek