Szalajka Kupa: a lovastorna visszatért Szilvásváradra

Szalajkakupa og

Hosszú évek után tért vissza a lovastorna Szilvásváradra, a szakág először rendezett versenyt a felújított létesítményben.

Az amatőr műlovas szám fiatalabbjai között a Pasaréti Honvéd LSE versenyzője, Nikléczy Nagy Zelma győzött 6,233 ponttal, az idősebbeknél pedig klubtársa, Bernáth Jelena 5,930 ponttal. Az amatőr lovas számban csak egy induló volt Csőkör Emese, szintén Pasarétről, aki ezúttal kölcsön lovon, Fáklyán versenyezve 5,837 ponttal zárta a versenyt.

Ugyanígy egyedül indult U2-ben Turai Róza (Szilvásváradi LSKE) Incitato XVII-4 hátán, eredménye 5,471 pont lett. Az U1 kategóriát szintén hazai versenyző, Molnár Beatrix nyerte, szintén Incitato hátán 5,926 ponttal. Az U lépés számban a győzelmet a címvédő Érsek Nóra (Tündérkert LSE) szerezte meg, ezúttal Valente hátán, eredménye 5,798 pont lett.

Egyre népszerűbbek a páros lépés számok, most mindkét kategóriában volt induló, az I-es kategóriában a Fórján Elmira - Krizmájer Dorka (MPKSZ) kettős győzött Rádiháza Horka hátán 5,442 ponttal, míg a II-es kategóriában Kászonyi Luca és Biczó Boglárka (Lovasakadémia SC) vihette haza az aranyérmet Amira segítségével (5,852 pont). Az utánpótlás csapatversenyben is volt induló, a Magyar Póni Klub Szövetség révén. Déva Borka hátán a csapat 4,495 ponttal zárt.

D2 kategóriában Zala Petra (PHLSE) Fáklya segítségével tudott nyerni 6,246 ponttal, míg a népes D1 kategóriában szintén Fáklya segítette a győztest, Papp Violát, a Grand Hope LME versenyzőjét. C kategóriában is nagy harc zajlott az érmekért, a legjobban Hertel Csengének (Tündérkert LSE) sikerült teljesítenie Valente hátán, eredménye 6,378 pont lett. B kategóriában csak két induló volt, közülük Szita Eliza (LSC) és Amira bizonyult jobbnak 6,315 pontot szerezve.

Lássuk a vágtás számok eredményeit! Children kategóriában Szász Janka (MPKSZ) egyértelmű győzelmet aratott, teljesítménye alapján a junior mezőnyben is biztosan az élmezőnyben lenne. Magabiztosan és szépen dolgozott Rádiháza Juvena hátán, eredménye 6,165 pont lett. A junior lányoknál szintén póniklubos siker született Szloszjár Nóra révén, akit ugyancsak Rádiháza Juvena segített (6,202 pont). A második helyen Csipkereki Brigitta (Tündérkert LSE) zárt, aki kölcsön lovon, Valente hátán versenyzett, eredménye 6,131 pont lett. A bronzérem egy kategóriaújonc versenyzőé, Láng Borbáláé (Grand Hope LMSE) lett, aki Fáklya hátán 5,562 ponttal zárta a versenyt. A fiúk között Habsburg-Lothringen Károly Konstantin (MPKSZ) volt az egyetlen induló, Cornetto hátán hibája ellenére is magas pontszámmal győzött (6,792 pont).

A young vaulter kategóriában ezúttal csak a lányoknál volt induló, és ott is csak kettő. Bohácsi Melinda (MPKSZ) bizonyult jobbnak Hubertus hátán 7,016 ponttal. A versenyző célja, hogy a közeli CVI-n megszerezze az Eb-n való részvételi jogot is. Másodikként Karna Rebeka végzett (PHLSE) Des Lys du Vivaro nevű lovával, 6,414 ponttal zárta a versenyt.

Senior 2*-os egyéniben Gyombolai Sára (MPKSZ) egyedül indult versenyben Rádiháza Horkával, eredménye 5,673 pont lett. A senior 3*-ban nem lehetett eredményt hirdetni, mert az egyedüli induló, Németh Blanka a kötelezők leugrásából rosszul fogott talajt, és megsérült, nem tudta folytatni a versenyt.

Páros junior számban két kettős indult, mindannyian a Magyar Póni Klub képviseletében. A győzelmet a Habsburg-Lothringen Károly Konstantin és Hantos Orsolya alkotta páros szerezte meg Cornetto hátán 6,924 ponttal, a Szloszjár Nóra-Szász Janka kettős Hubertussal 6,279 ponttal zárt.

Végezetül essék szó a csapatokról, akik szerencsére egyre többen vannak. A C kategóriában két együttes mutatkozott be. A győzelmet a Szilvásváradi LSKE csapata szerezte meg Incitato XVII-4 hátán 5,433 ponttal, míg az ezüstérmet az öt versenyzővel kiálló, és így jelentős levonással induló Szárnyaló SE szerezte meg Garfield hátán 4,418 ponttal. A junior kategóriában csak egy csapat indult. A Lovasakadémia csak a pontokért harcolt PM Star Lady hátán és egy magabiztos, szép kűrrel lépésről-lépésre közelednek az Eb-részvétel felé. Eredményük 6,302 pont lett.

Forrás: Lovastorna Szakág
Fotók: Antal Máté, Horváth Petra Gabriella, Szita Richárd

Kapcsolódó cikk
Kommentek