Técsy Attila győzelme zárta az évet a Nemzeti Lovardában

Tecsy numino 20221127 og

Tíz versenyszám zajlott az év utolsó versenynapján a Nemzeti Lovardában.

100 centiméteren a nyitott versenyszámban a Kulcsár Gerda – Jerikó (Viktor-i Sportegyesület), Csaba Janka – Lady Rataxes, Őzse Hanna Lívia – Caressilla Rouge párosoknak szólt a taps a fedeles lovardában.

A kezdő lovasok mezőnyében 8,30 ponttal a Chanello Lovasfarm Sportegyesület versenyzője, Bata Regina szerezte meg az elsőséget Babucha Andalusi nevű kancájával, míg Coco Chanel nyergében harmadikként zárt 8,1 ponttal. Második Bertók Mayra és Hello Yello.

Az ötéves lovak között megszerezte második győzelmét a Hubai István által lovagolt Conthargos apaságú mén, K2 (Krucsó Lovasklub), teljesítményét ezúttal is 8,30 ponttal jutalmazták a bírák. Második Kovács Henri és Talisman, harmadik pedig a szombati nap győztes párosa, Gulyás Dominik és Ameko Vitalij (E.M Vigo).

Hubai I K2
Hubai István - K2

110 centiméteren a nyitott versenyszámban Tóth Martin és Főnix LT. (TM Lovasok SE) négy másodperces előnnyel utasította maga mögé a versenytársakat. Másodikként zárt a Gyalai-Nagy Erika – California páros, harmadik Herczegh Flóra és BZ Happy Day nevű pónija.

Az amatőr lovasok mezőnyében a Pasaréti Honvéd Lovas SE színeiben lovagló Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders hozta a leggyorsabb hibátlant, a dobogós helyeket Tóth-Bagi Dorka és Curtis és Domokos Tamara – Leonardo szerezték meg.

Az ifjúsági versenyszámban az első két helyet a Viktor-i Sportegyesület versenyzői szerezték meg, Horváth Emma és Contesi az első, Petrus Olívia és Venom a második helynek örülhetett. Harmadik Hluskó Lívia Anna és Cavera.

Horvath E Contesi
Horváth Emma - Contesi

A hatéves lovak mezőnyében a Kovács Henri által bemutatott pej kanca, Chasa Lady SZ ragadta magához a győzelmet egy villámgyors hibátlannal. Második Karasszon Dániel és Mona ES, a harmadik hely pedig Kiskunhalasra került dr. Tuska Pálnak és Rádiháza Nina Riccinek köszönhetően.

Kovacs H Chasa Lady
Kovács Henri - Chasa Lady SZ

120 centiméteren Mernyei-Bobok Eszter és Edward zárta győzelemmel a hétvégét. A második és harmadik helyet Hugyecz Mariann szerezte meg Merlin Van’t Heike és Chandra nevű lovaival.

Mernyei BE Edward
Mernyei-Bobok Eszter - Edward

A fiatal lovasok ezúttal is kitettek magukért, a mezőny legjobb idejét ugyanis ismét egy fiatal lovas produkálta, mégpedig Hermann Zsófia és LNS Cassiana (Técsy SE). Egy szép második hellyel búcsúztatta a hétvégét Károly Mandula Kinga és Katerina PSZ, harmadik Magyar Balázs és Miss Mary Soames “F”.

Hermann ZS LNS Cassina
Hermann Zsófia - LNS Cassiana

Nem hozott meglepetést a 130 centiméteres versenyszám, hiszen Bohák-Debreczeni Éva és Cortez (Champions Team LKE) végzett az élen, maga mögé utasítva Búza Krisztiánt Erlinával, és Kovács Henrit The Flash 3 nyergében. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Lengyel Róbert – Cazera TSH, Hugyecz Mariann – Chandra, Faluhelyi Ádám – Mezerina PS, Osztovits Péter – Conbalgran PS, Gáncsos Péter – Electra.

Bohak DE Cortez
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Újabb győzelemmel zárta a hétvégét a Técsy Attila – Numino páros 140 centiméteren.

Tecsy A Numino
Técsy Attila - Numino

Kovács Roland és Lord Cornet PSZ ezúttal másodikként zárt, harmadik Verena Haller és Luftikus Brillant.

Kovacs R Lord Cornet PSZ
Kovács Roland - Lord Cornet PSZ
Verena H Luftikus Brillant
Verena Haller - Luftikus Brillant

A Nemzeti Lovarda ezzel a hétvégével búcsúztatta a 2022-es fedettpályás szezont. Legközelebb 2023 februárjában tárul ki a nagy fedeles ajtaja, és egy országos versenyra várja majd a díjugratókat a Tattersall.

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek