Kovács Roland és Técsy Attila győzelme zárta az első két versenynapot a Nemzeti Lovardában

Tecsy numino og

Ismét teltházzal vette kezdetét a versenyhétvége a Nemzeti Lovardában. A háromnapos országos fedettpályás versenyre 171 lovas érkezett 248 lóval.

90 és 100 centiméteren is a Debreceni LHSE versenyzőinek szólt a taps, a kisebbik számban Őzse Hanna Lívia győzött Caressilla Rouge nevű kancájával, míg a kezdő lovasok nagyobb pályáján Becsky Kinga Réka és Alíz végzett az élen. A 100 centiméteres nyitott versenyszám első helyezettje Reisz Panna és Exalta (Castilia Kft.).

Az ötéves lovak mezőnyében a Krucsó Balázs által tenyésztett, Conthargos apaságú mén, K2 szerezte meg a győzelmet Hubai Istvánnal, a további dobogós helyeket az Gulyás Dominik – Ameko Vitalij (E.M Vigo) és Búza Krisztián – Alaphilippe párosok szerezték meg.

110 centiméteren az ifjúsági kategóriában Petrus Olívia és Venom (Viktor-i Sportegyesület) 8,30 ponttal végzett a mezőny élén, a bírák a Pichovszky Dalma – Casco PP és Csiszárik Petra – Harper párosoknak ítélték oda a további dobogós helyeket.

A hatéves lovak között a Fábiáncsics Horses SE fekete heréltje, Diasandro Blue és Faluhelyi Ádám kiemelkedő, 8,60 stílusponttal utasította maga mögé a mezőnyt. 8,20 ponttal végzett a második helyen Hajdú Kitti és Melena VDL, harmadik Kovács Roland és Chabluerino.

A nyitott versenyszámban Göttler Vilmos tanítványa, Ruisz Lilla és Kahlua hozta a leggyorsabb hibátlant, 53,68 másodperc alatt teljesítve a pályát. A másik két dobogós, a Tamás Csaba – Charivari, illetve Vései Maja Laura – Lifetime párosok egyaránt hatvan másodperc feletti idővel vágtattak át a célvonalon. Az amatőr lovasok versenyszáma után Tóth-Bagi Dorka és Curtis (Carussel Lovas SE) vezette a tiszteletkört, második Nemes Dorka és El Coronita, harmadik Tvercsák Eszter és Donnie Darco.

A 120 centiméteres magasság vonzotta a legtöbb indulót, 47 alkalommal szólalt meg az indítást jelző csengő. A nyitott kategóriában Kovács Roland és Lord Cornet PSZ teljesítette a leggyorsabban a pályát, de szorosan a nyomában volt Turóczi Laura és Pretty Woman, valamint Zajzon András és OB De Bognár (Flashdance).

A fiatal lovasok között Gorzó Eszter és Arwen (Cseszterlint LKE) végzett az első helyen, a páros az egész mezőny legjobb idejét jegyezte. Második Hermann Zsófia és LNS Cassiana, harmadik Csiszárik Petra és Golden Lady Des Vergers.

24 lovas nevezett a napot lezáró 130 centiméteres hibaidős versenyszámra, ahol nagy hajrákat láthatott a közönség. A leggyorsabb itt is Kovács Roland volt a Lord Pezi apaságú szürke mén, Lord Cornet PSZ nyergében. Másodikként Lengyel Róbert lovagolhatott be az eredményhirdetésre Cazera TSH nyergében, harmadik lett a versenyszám utolsó indulója, Técsy Attila és Numino.

A szombati nap 100 centiméteres magasságon indult három versenyszámmal. A nyitott kategória 31 indulót számláló mezőnyében Tóth Martin és Jamie (TM Lovasok SE) szerezte meg az elsőséget, a kezdő lovasok között a timpexes Daru Jázmin Dóra és Bálfiú 8,2 stílusponttal húzta be az első helyet, és az ötéves lovak mezőnyében is ez a pontszám hozta meg a győzelmet, ezúttal a Gulyás Dominik – Ameko Vitalij (E.M VIGO) párosnak.

110 centiméteren az ifjúsági kategória stílusversenyében 8,3 ponttal győzött Móricz Anna és N-Kannan’s Cento (GSH TEAM Lovas Klub SE), míg Tapasztó Hanna Míra és Quilanca (EX Q 5 SW Z) teljesítményét 8,2, a Moravszki Domonkos – Corno D’oro párosét kereken nyolc pontra értékelték a bírák.

A hatéves lovaknál dupla sikert ünnepelhetett Faluhelyi Ádám és a Fabiancsics Horses SE. A pej Acteon 8,50 ponttal az első, a fekete Diasandro Blue 8,40 ponttal a második helyet szerezte meg. Harmadik Hajdú Kitti és Melena VDL.

A nyitott versenyszámban Molnár Mercédesz és E-Roy (Molnár János SE) hozták a leggyorsabb hibátlant, mögöttük a Kerekes Kármen – Cogito J Kiss és Szabó Larissza – Agropoint Collegano párosok szerezték meg a dobogós helyeket.

Molnár Mercédesz és E-Roy ugyanezen a magasságon az amatőr versenyszámban is győzelmet aratott, bár Turóczi Laura és Leona szorosan a nyomukban volt, századmásodpercek döntöttek az eredményről. Harmadik a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Kiss Bianka és Timpex Jazzy.

Szoros versenyt hozott a 120 centiméteres versenyszám, ahol az első két helyezett egy másodpercen belül ért célba hibátlan lovaglást követően. Első lett Búza Krisztián Marshmallow M nyergében (Cseszterlint LKE), második Márki Zoltán és Dijon Van De Vijf Bunders. Hugyecz Mariann és Merlin Van’t Heike harmadikként zárt.

A mezőny leggyorsabb hibátlanját azonban ezúttal is egy fiatal lovastól, Károly Mandula Kingától és Katerina PSZ nevű kancájától (ELIT Lovas Klub SE) láthatta a közönség. Második Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein, harmadik Litkei Nóra és Neverland.

125 centiméteres magasságon a nyitott kategória legjobbja Bohák-Debreczeni Éva volt Cortezzel, maga mögé utasítva a Búza Krisztián – Erlina és Németh Viktória – Whisper D párosokat.

A fiatal lovasok legjobbja Hermann Zsófia és LNS Cassiana (Técsy SE) volt, majd Hegyi Panna – Caroberto, és Károly Mandula Kinga – Corno S’tannan a további sorrend.

21 lovas nevezett a 135 centiméteres versenyszámra. Técsy Attila a pej Numinóval ezúttal megszerezte az első helyet. Füzér Gábor és King Cornet PGO is javított pénteki teljesítményén, ezúttal a második helyen zárt a páros. Harmadik Fábiáncsics Gábor és Convey.

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek