Ifj. Szuhai Gyula a Mesterek Tornája történetének legfiatalabb győztese

Masters2022 og

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Mesterek Tornáját már harmadik alkalommal rendezték meg Balatonvilágoson a Világosi Lovascentrumban november 18-20. között. A verseny fő eseménye a vasárnap délutáni Ssang Yong Mesterek Tornája Nagydíj volt több mint egymillió forint összdíjazással.

A gyermek, ifjúsági és U25-ös korosztályoknak is rendeztek versenyszámokat és nagydíjakat, az amatőr lovasok a VIP Tourban, a felnőttek a kis- és nagykörben kaptak versenyzési lehetőséget.

Gubicza Dorottya nyerte a gyermek nagydíjat

Öt páros tudta hibátlanul lelovagolni Németh Zoltán nemzetközi pályaépítő 115 centiméteres alappályáját a Ssang Yong Mesterek Tornája Horze Gyermek Nagydíjban. Az összevetésben gyorsabbnál gyorsabb lovaglásokat láthatott a közönség, de csak két páros tudott hibapont nélkül célba érni. Az utolsóként starthoz álló favorit lovas, Gubicza Dorottya a sárga, Quint Van De Groenheuvel nyergében egy villámgyors hibátlannal megnyerte a versenyszámot, így ő vehette át Kunos Attilától a győztesnek járó kupát.

A Prosper lovasklub versenyzői végeztek a második és harmadik helyen: a még csak 12 éves Juhász Léda Rádiháza Generálissal és Hegedűs Laura Lili Clintusszal. Negyedik lett Gubicza Dorottya másik lovával, ötödik Mráz Tamás és Sandi Gábor tanítványa, Jankovics Larissza Balougarddal és hatodik az alappálya leggyorsabb négy hibapontos teljesítményével Csizmadia Csenge és Aisha-Amira.

Gubiczad
Gubicza Dorottya - Quint Van De Groenheuvel

Tavasi Eszter megnyerte a Ssang Yong Mesterek Tornája ifjúsági nagydíját

Kilenc páros is hibapont nélkül tudta teljesíteni a 130 centiméteres ifjúsági nagydíjat. A Horze Lovasáruház 500 ezer forintos díjáért az összevetésben már csak három lovas tudott verőhiba nélkül célba érni. Győzött a Prosper Lovasklub 15 éves versenyzője, Tavasi Eszter a Chacco Blue apaságú Chavoltusával, megelőzve a tavalyi győztes párost, Kiss Lizannát és Agropoint Cojanot. Az ifjúsági nagydíj harmadik helyezettje Sári Viktor tanítványa, Kámán Nóra lett Heddával, míg a további helyeken a négy hibapontos összevetők között az időeredmény döntött: Bencses Réka, Benedek Adél és Bódai Hanna volt a további sorrend.

Tavasie
Tavasi Eszter - Chavoltusa

Jármy Tibor a legjobb U25-ös lovas

Nem volt hibátlan a 135 centiméteres alappályán az U25 korosztály nagydíjában így négy négy hibapontos lovas között jöhetett nem emelt magasságon az összevetés. A győzelmet Jármy Tibor szerezte meg, a családja által tenyésztett JB Zenit nyergében, megelőzve az ifjúsági nagydíj után az U25 korosztályban is második helyezést elérő mórahalmi Kiss Lizannát és Cloét. Az Airventes Lehotai Máté PM Tamerlane nyergében a harmadik, megelőzve a Fábiáncsics Horses versenyzőjét, Budai Virágot és Baileyst. Ötödik zárt az öt hibaponttal célba érő Bódai Hanna, hatodik a még csak 14 éves Kiss Maja.

Jarmyt
Jármy Tibor - JB Zenit

Ifj. Szuhai Gyula a mester 2022-ben

Három lovas négy lóval tudta lelovagolni a 2022-es Ssang Yong Mesterek Tornája 145 centiméteres nagydíjának alappályáját hibapont nélkül. Az összevetésben mindenki kockáztatott, ebből a legjobban az első két helyet megszerző ifj. Szuhai Gyula jött ki. A diósgyőri lovas először Lawisangosszal ment egy hibátlant, majd ezt megismételte öt másodperccel gyorsabban Perthy Jacksonnal is, így korrekordot állított fel, hiszen a Mesterek Tornája három évtizedes történetében a legfiatalabb, 15 éves győztesnek szólt a taps. A leggyorsabb idővel ifj. Kövy András Versandróval ért célba, de egy verőhiba után a harmadik hely lett a házigazda lovasé. Negyedik helyen végzett a 14 éves Szuhai Rodrigo, ötödik az airventes Lehotai Máté, hatodik a kiskunhalasi Weinhardt Virág.

Szuhaigy
Ifj. Szuhai Gyula

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek