Amore Boy és Devoted a Derby hétvége sztárjai

Amore Boy 1200

Pénteken az Agár Derbyt, szombaton a 109. Magyar Ügetőderbyt, vasárnap pedig a 101. Galopp Magyar Derbyt rendezték meg a Kincsem Parkban.

Amore Boy nyerte a 101. Galopp Magyar Derbyt

A Szerencsejáték Zrt. - 101. Magyar Derby a Derby és Divat Fesztivál keretében lezajlott háromnapos rendezvény csúcspontja volt vasárnap kora este. A 2400 méteres versenyen tizenöt telivér – köztük tizenhárom mén és két kanca – állt starthoz. Az összdíjazás 25 millió forint volt, a győztesnek 12,5 millió járt. A futam papírforma eredményt hozott, a favorit Amore Boy győzött.

A rajt minden lónak jól sikerült, majd a futam elején az előzetes várakozásoknak megfelelően D'Angelo lépett el a mezőnytől és kisvártatva komoly előnyre tett szert, de az utolsó kanyar előtt az üldözők utolérték. A bolyt Amore Boy vezette, aki addig jól lekövette D'Angelo tempóját, majd a célegyenesbe fordulva lehagyta a riválist és hajrázhatott a győzelemért. Az utolsó néhány száz méter remekül sikerült Amore Boynak, s végül a szlovák Jaroslav Línekkel a nyergében esélyeshez méltó sikert aratott, mögötte Lord Winter ért célba a második, Real Hope pedig a harmadik helyen. A győztesnek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyújtotta át a koszorút. A díjátadón jelen volt Máger Andrea, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója is.

Amore Boy 1
Amore Boy 2

Devoted hozta a papírformát a 109. Magyar Ügetőderbyben

A favorit Devoted (Csordás Emil) szinte végig vezetve, biztosan nyerte a Szerencsejáték Zrt. – 109. Magyar Ügetőderbyt. Pekker György és családja saját tenyésztésű lovával ért fel a csúcsra, Maharajah és Wale fia 17,7-es kilométerátlagot ügetve vihette haza a győztesnek járó díjat.

Nem várt izgalmakkal kezdődött a 2500 méteres verseny, hiszen az egyik nagy esélyes, Davide Fling közvetlen start után hibázott, így diszkvalifikálták a versenyből, majd Diána Gull és Tänczer Tamás került rövid időre az élre, akiket azonban a favorit, Devoted került ki az első kanyarból kiérkezve. Párokba rendeződött a mezőny, és egészen az utolsó fordulóig egy bolyban is ügettek, majd Csordás Emil elkezdett távolodni a többiektől. A befutóra érve jó pár hosszal az élen volt már Devoted, így húsz év után újra Derby-győztesként haladt át a célvonalon Csordás Emil. A remek négyéves mén tenyésztője és tulajdonosa is Pekker György. A dobogó második fokára nagy meglepetésre Peter Zadel jun. állhatott fel, aki az Ozsvár Zoltán tréningjében lévő Dee Dee AT-t (El Nino – Simb Lorrikeet) hajtotta, míg a hősiesen küzdő Diána Gull (Maximus Lindy – Nelli Gull) lett a bronzérmes tulajdonosával, Tänczer Tamással. A verseny lefutási ideje 1.17,7. volt, és ez a befutási sorrend remek osztalékot is eredményezett, hiszen a hármasbefutó 753,4-szeres pénzt fizetett.

Devoted 1536x1024
Devoted dij 1536x1024

Outdoor Jill az Agárderby győztese

Péntek este az agárversenyekkel indult el a 2023-as Derby és Divat Fesztivál. A program legrangosabb futama a 9. Kincsem Park – Magyar Derby volt, amelyet végig vezetve nyert meg az egyik esélyes, Jill (Outdoor Jill). Tarnai Linda és Szabó Mihály kedvence a mezőny legfiatalabb indulójaként verte ellenfeleit 28,68-as idővel.

A háromnapos versenyhétvége programját divatbemutató, valamint kalapszépségverseny is színesítette a Kincsem Parkban.

Jill2 scaled

Forrás: Kincsem Park, MTI
Fotó: Kincsem Park, Szalay-Bobrovniczky Kristóf FB

Kapcsolódó cikk
Kommentek