Az öt- és hatéves kategóriákban arattak Kovács Henri lovai

Tenyeszv2023 og

Három kategória döntője zajlott vasárnap a Szilvásváradon, a negyvenedik alkalommal megrendezett Tenyészversenyen.

Talisman a legjobb ötéves ló 2023-ban Kovács Henri mesteri lovaglásával

Nem mindennapi összevetést hozott az ötéves lovak döntője a negyvenedik Tenyészversenyen Szilvásváradon. Tizenkét ló teljesítette hibátlanul az elő- és a középdöntő, valamint a döntő alappályáját, így ők indulhattak az összevetésben.

A győzelmet az összevetésben utolsóként starthoz álló, Tambourino apaságú Talisman szerezte meg, Kovács Henrivel, aki főszerepet játszott az ötéves döntőben, hiszen négy lovával is az első tízben végzett. A ló tenyésztője a Kovács család.

A győztes lovaglás mellett a második hely is Kovács Henrié lett a Lukács Lóránd tulajdonában lévő Donnie Brascóval. Harmadik helyen a Diaron apaságú, pej Diarcha SZ végzett a mindössze tizennégy éves felnőtt magyar bajnokkal, Szuhai Rodrigóval.

A Lévai Csilla által tenyésztett, Conor Pass apaságú Alaphillipe lett a negyedik Búza Krisztiánnal, ötödik a Czuczi István által tenyésztett, Kannan apaságú Kanato IC Kovács Henrivel, hatodik a Mezőhegyesi Ménesbirtok kancája, Orgona M Piroska Zoltánnal a nyergében. Hetedik Apollon Búza Krisztiánnal, nyolcadik Chacco Chau PSZ Szuhai Péterrel, kilencedik a leggyorsabb négy hibapontos összevetést teljesítő Cloudberry Kovács Henrivel, tizedik Chloé Z ifj. Máté Istvánnal.

Talisman
Kovács Henri - Talisman

Genius Conference a hatéves lovak legjobbja ifj. Szabó Gáborral

A hatéves lovak közül az elő- és középdöntő, valamint a döntő alappályáját nyolc ló tudta nulla hibaponttal teljesíteni. Az összevetésben a leggyorsabb hibátlant ifj. Szabó Gábor lovagolta Koncz Ferenc lovával, Genius Conference-szel. A Zico Blue apaságú pejjel tavaly az ötéves kategóriában már helyezett volt, ezúttal pedig győzelmet tudott aratni kategóriájában.

Második helyen az Ameko Kft. tulajdonában lévő Ameko Kannandale végzett a Tenyészverseny legeredményesebb lovasával. Kovács Henrivel. Harmadik a 2022-es év győztese, a Németh Zsolt által tenyésztett Cornet Champion-N Mráz Tamással.

A negyedik helyen Jakab Áron sárgája, Virginia R végzett Buza Patrik Zoltánnal, ötödik legjobb hölgy lovasként Hajdú Kitti pej lovával, Melena VDL-lel, hatodik a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a szürke Diarito PS Szuhai Péterrel. Hetedik az elődöntő győztese, Diasandro Blue Faluhelyi Ádámmal, nyolcadik I’m Georgia PS Mráz Tamással, kilencedik Carta Blue SZ Szuhai Rodrigóval, tizedik Rádiháza Nike és Kovács Henri.

A kategória összdíjazása kétmillió forint volt.

Geniusconf
Ifj. Szabó Gábor - Genius Conference

Chesterfield, Xixo Borgia és H-Secret By Boris Magyarország legjobb utánpótlás lovai

A 2023-as szabadtéri versenyszezon utolsó bajnoki összevetésébe három páros jutott be. A negyvenedik Tenyészverseny utánpótlás ló kategóriáját végül háromtized másodperces előnnyel a hétéves, Chacco-Blue II apaságú Chesterfield nyerte. A győztes lovat Egervári Attila tenyésztette, jelenlegi lovasa és tulajdonosa Krucsó Szabolcs.

A második és harmadik helyen a DEAC versenyzője, ifj. Szabó Gábor végzett a nyolcéves, Big Star apaságú Xixo Borgiával és saját tulajdonú lovával, H-Secret By Borisszal.

Negyedik a döntőben hibátlan Let’s Win TN végzett Fekete Györggyel, ötödik négy hibapontos teljesítménnyel Jakab Áron CO2-vel. Hatodik a szürke fedezőmén, Cornetto Du Lys Horváth Balázzsal, a sárga Corno D’Oro Moravszki Domonkossal hetedik, nyolcadik Vakachukával Czékus Zoltán, kilencedik Larssonnal Fekete György és tizedik a Love Message - Horváth Balázs páros.

Chesterfield

A negyvenedik Tenyészverseny utánpótlás kategória győztes és helyezett lovasainak és tulajdonosainak Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége, Bazsó Gergely, a Díjugrató Szakbizottság és Cseri Dávid, a versenyrendező Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság képviseletében gratulált.

A Tenyészverseny pályaépítője Erdélyi Magdolna volt.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek