Tokyo IC négyéves lovak legjobbja

Szvarad tenyeszverseny szo og

A szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban megrendezett Tenyészverseny második napjának délutánján a négyéves lovak kategóriájában bajnokot avattak.

A stíluspontok alapján az elődöntőben 8,6 pontos Tangelo v.d. Zuuthoeve apaságú pej mén, Tokyo IC tovább folytatta menetelését, a magyar díjugrató sportban nagyon ritka, kimagaslóan magas 9 ponttal lett a 2023-as év legjobb négyéves lova. A ló tenyésztője és tulajdonosa Czuczi István, lovasa Kovács Henri (Morris Lovaslub).

Visszahívás döntött a második helyről, hiszen két ló is 16,5 ponttal állt a döntő után. A rövidített pálya után második helyen zárt Heavenly Ophelia Z a kiskunhalasi Nagy Sándorral a nyergében, megelőzve a PSZ Sport Horses Kft. tulajdonában lévő pej Eminem PSZ-t, akit Török Sándor lovagolt. Kenzo IC lett a negyedik Kovács Henrivel, ötödik a Nyíregyházi Timpex Ménes Timpex Presidentje Csuka Balázzsal, hatodik Bombay ifj. Máté Istvánnal.

Szvarad tenyeszverseny szo 5

Harminckét ló állt starthoz az utánpótlás lovak (7-8 éves) 135-140 centiméteres középdöntőjében, ahol a hiba-idős versenyszámban az elődöntő után is Mráz Tamás lett az első, ezúttal is egy szürkével, de most a Márki Zoltán tulajdonában lévő Diana By Borisszal. Második helyen a Scuderia Sonnevend Kft. Chilije végzett Varga Ábellel, harmadik a Füzér család tulajdonában lévő sárga Baluna Blue PS Füzér Flórával.

Szvarad tenyeszverseny szo 4

A hatéves lovak 125 centiméteres középdöntő negyven indulójából a győzelmet Chacoontano SZ szerezte meg ifj. Szuhai Gyulával. A Lewitzi ménesben tenyésztett szürke győzelméhez 8,8 stíluspont kellett, míg második helyen az elődöntő győztese, Diasandro Blue végzett Faluhelyi Ádámmal. A harmadik helyen is egy Szuhai ló zárt, mégpedig Diarito PSZ Szuhai Péterrel (8,6 pont).

Szvarad tenyeszverseny szo 3

Az ötéves lovaknál 120 centiméteren rendezték a középdöntőt, ahol egy Chacco-Blue unoka, Chacco Chau PSZ lett a győztes 8,6 ponttal, lovasa Szuhai Péter. Dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T-je az elődöntő után a középdöntőben is a második helyen végzett 8,5 ponttal Eszes Ferenccel a nyergében. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, Gyetvei Zoltán lova, Chloé Z ifj. Máté Istvánnal és a pénteki győztes, Talisman Kovács Henrivel egyaránt 8,4 ponttal zárta a napot.

Szvarad tenyeszverseny szo 2

A Tenyészverseny pályaépítője Erdélyi Magdolna.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek