Bohák-Debreczeni Éva győzelemmel zárta az évet

Bohak D Eva 0231210 ogjpg

12 versenyszám várta a lovasokat és a közönséget az év utolsó versenynapján a Nemzeti Lovardában.

100 centiméteren Tóth Sebestyéntől és Hand North Star-88 Balett-től (Varga Ménes GYLE) láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség. A győztest párost Kovács Réka és Jázmin, valamint Szakál Lilla Melinda és Steeple követte az eredménylistán.

A kezdő lovasok között az ifi korú Puskás Lili Rádiháza Etalon nyergében (Debreceni LA KH) 8,3 stílusponttal szerezte meg az elsőséget, második Kóródi Szófia és Xion De Ganad kereken nyolc ponttal, harmadik Rebman Hanna és Atlanta (7,9).

Puskas Lili Radihaza Etalon
Puskás Lili - Rádiháza Etalon

Kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám zajlott 105 centiméteren 17 lovas részvételével. A győzelmet itt is Tóth Sebestyén szerezte meg, ezúttal Claudius nyergében. Pontosan két másodperccel lemaradva csúszott a második helyre Rebman Hanna és Alex, harmadik Kovács Réka és Jázmin.

Toth Sebestyen Claudius
Tóth Sebestyén - Claudius

110 centiméteren a nyitott számban viszont már a Rebman Hanna – Alex párosnak (VILIMI LSE) szólt a taps, bár a Szabó Lea Szófia – Cont Jumping Star és Pusztai Tamás – La Chaclin PS párosok szorosan a nyomukban voltak. Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasoknál senki sem csúszott le a dobogóról. Első Kerekes Kármen és Cogito J Kiss (MLSzSz), második Kovács-Schmidt Brigitta és Sundance.

Az ifi koroszályban Kulcsár Gerda és Kandra (Viktor-i Sportegyesület) szerezte meg a győzelmet, második Jákób Jázmin és Colett, harmadik Rebman Hanna és Atlanta.

A hatéves lovaknál Szarvas Júlia és Prince Of Glory megszakította Jakab Áron és Sjarlei sikersorozatát, a román színekben versenyző páros ezúttal a harmadik helyen zárt. Második Reisz Fanni és Helga La Bombae De Preost.

A 115 centiméteres versenyszámban újabb győzelmet könyvelhetett el Göttler Vilmos tanítványa, Ruisz Lilla és a sárga Kahlua (Champions Team LKE). Nagy Nóra Jázmin – Calathea és Régely Károly – Verducha a további sorrend.

Ruisz Lilla Kahlua VAS
Ruisz Lilla - Kahlua

120 centiméteren a nyitott kategóriában Bohák-Debreczeni Éva és Malle Babbe F (Champions Team LKE) utasította maga mögé másik három versenytársát: Bódi Rita – Nadli Feeling “F”, Király Loren – Colame, Nagy Vivien – Cornettaga PS a végső sorrend. A fiatal lovasok legjobbja Csiszárik Petra volt Harperrel (Fabiancsics Horses SE), a páros az egész mezőny második legjobb idejét teljesítette.

Csiszarik Petra Harper VAS
Csiszárik Petra - Harper

130 centiméteren ismét teljesült a papírforma: első helyen zárt Göttler Vilmos és Jégvirág egy villámgyors hibátlannal. A második helyezett Reisz Panna és Exalta több mint tíz másodperccel később vágtatott át a célvonalon, harmadik Csiszárik Petra és Harper.

Gottler Vilmos Jegvirag
Göttler Vilmos - Jégvirág

140 centiméteres magasságon öt lovassal zárult a verseny. Az év utolsó tiszteletkörét Bohák-Debreczeni Éva és Cortez vezette a Nemzeti Lovarda nagy fedelesében. Második Jakab Áron és CO2 Z, harmadik a szlovák Alex Gencik és Solarissa. A lovasoknak Bálint Gábor versenybíró gratulált.

Bohak Debreceni Eva Cortez VAS
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

A Nemzeti Lovardában ezzel megkezdődik a téli pihenő, legközelebb 2024 februárjában szólal majd meg az indítást jelző csengő a fedeles lovardában.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek