Boyd Exell megszerezte tizedik győzelmét a Világkupa-döntőben

Boyd Exell Bordeaux2023

A franciaországi Bordeaux-ban kiváló hajtással tizedik alkalommal is megnyerte a fogathajtó Világkupa-sorozat döntőjét az ausztrál fogathajtó-legenda, Boyd Exell.

A versenyző már októberi lyoni győzelme óta a bordeaux-i döntőre koncentrált. Az egyetlen induló volt a mezőnyben, aki két verseny során háromszor tudott hibátlanul hajtani.

"Amikor van egy fantasztikus fogatod és sikerül jól teljesíteni a szezont, az azt jelenti, hogy a döntőben is teljesíteni tudsz. A fedeles fogathajtó versenyeken nagy a kockázat és nagy a dicsőség, de nagy lehet a vereség is. Nem számítok arra, hogy minden alkalommal nyerek, de mindig megcélzom a dobogós helyeket. Nagyon elégedett vagyok a lovaimmal" – nyilatkozta a Boyd Exell a verseny után.

A 2022-es bajnok, Bram Chardon végzett a második helyen. Bár időeredménye négy tapasztalt lipicai lovának köszönhetően jó volt, begyűjtött néhány hibapontot. "Tudtam, hogy Boyd nagyon erős idén. Volt három nagyon-nagyon gyors köröm, de túl sok verőhibával. Ott voltam a nyomában, de ő a döntő megérdemelt győztese. A jövő év az enyém lesz!" – mondta a hajtó.

A dobogó harmadik helyét Ijsbrand Chardon szerezte meg, majd a svájci Jérôme Voutaz, Dries Degrieck, Koos de Ronde következett. A szabadkártyás francia hajtó, Benjamin Aillaud, aki első szezonját teljesítette luzitánó lovaival, hetedikként zárt.

Boyd Exell Bordeaux2023 2

Végső helyezések:

  1. Boyd Exell (AUS) 239.37
  2. Bram Chardon (NED) 243.41
  3. Ijsbrand Chardon (NED) 253.39
  4. Jerome Voutaz (SUI) 141.99
  5. Dries Degrieck (BEL) 147.04
  6. Koos de Ronde (NED) 149.40
  7. Benjamin Aillaud (FRA) 170.39

Forrás: FEI
Fotó: FEI/Eric Knoll

Kapcsolódó cikkek
Kommentek