Elstartolt a fedeles szezon a Nemzeti Lovardában

Faluhelyi sicario og

Több mint 170 lovas és 250 ló érkezett a létesítménybe november első hétvégéjén, ahol a három nap alatt összesen harminc versenyszámban szólal meg az indítást jelző csengő.

A Tattersall fedelesében a szezon első győzelmét a Krucsó Lovasklub versenyzője, Hubai István szerezte meg 90 centiméteres magasságon Coromet Z nyergében.

Három versenyszám zajlott 100 centiméteres magasságon. A kezdő lovasoknál 8 stílusponttal Meskó Vivien végzett az élen Edison nevű lovával (Champions Team LKE), a nyitott kategóriában Vadas Andrea és Candle Flame (Szilágyi Lovasclub SE) vezette a tiszteletkört, az ötéves lovak mezőnyében pedig a 7,90 stíluspontot szerző Faluhelyi Ádám – Chiaro párosnak (Fabiancsics Horses) szólt a taps.

Faluhelyi Ádám Chiaro
Faluhelyi Ádám - Chiaro

Négy kategória lovasai mérették meg magukat 110 centiméteren. Az ifjúsági korosztály abszolút győztese Vass Fanni volt, aki Golgotával az első, TM Centella nevű kancájával pedig a második helyet is megszerezte (Hevesi SE, Lovas Baráti Kör). A hatéves lovak legjobbja a Kovács Henri által lovagolt Entre Nous Van ‘t Coseveld Z volt (Morris Lovas SE) 8,40 stílusponttal.

Kovács Henri Entre Nous vant Coseveld Z
Kovács Henri - Entre Nous Van 't Coseveld Z

A nyitott versenyszámban Fülöp Rebeka és Edith Piaf (Hubertus LK) utasította maga mögé a mezőnyt, az amatőr lovasoknál pedig Vidor Krisztinának és Fairy Lou nevű kancájának (Budapesti Lovas Klub) szólt a taps.

120 centiméteren a nyitott mezőnyben Búza Krisztiántól és Marshmallow M-től láthatta a leggyorsabb hibátlan lovaglást a közönség, a fiatal lovasok között pedig Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein zárt az élen.

A napot lezáró 130 centiméteres versenyszámban 25 lovaglást láthatott a közönség, végül 13 lovas teljesítette hibátlanul a pályát. A leggyorsabb Krucsó Szabolcs és Chocolate Brown (Krucsó Lovasklub) volt, második lett Göttler Vilmos és Jégvirág, harmadik a Füzér Gábor – Cassandra-E páros.

Krucsó Szabolcs Chocolate Brown
Krucsó Szabolcs - Chocolate Brown

Szombaton a 100 centiméteren ideális időre megrendezett versenyszám legjobbja Karádi Ármin és Draagon CR (Zenit LSE) volt, második lett Kertész Vivien és Cherokee IC, harmadik a horvát színekben versenyző Patricia Kardun és Conal Z.

A kezdő lovasok legjobbja 8,4 stílusponttal a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Najari Nader és Lap of Luxury volt, maga mögé utasítva a Manca Anna Lucia – Harlina H és Krucsó Karolina – Bognár Csitri párosokat.

Az ötéves lovaknál ismét a Fabiancsics Horses SE lovasa, Faluhelyi Ádám szerezte meg a győzelmet, ezúttal Sicarióval. Második Hubai István és Chaker, harmadik Soberon Juan Carlos és Tornado V’t Dauwhof.

Faluhelyi Ádám Sicario
Faluhelyi Ádám - Sicario

Az ifjúsági korosztályban Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin és Iggy Stardust 2 állt a mezőny élére 8,4 stílusponttal, második 8,2 ponttal Szász Anett és PM Lindberg, harmadik Schmid Tamara és Timpex Nexus.

A hatéves lovak mezőnyében duplázott Kovács Henri és Entre Nous Van ‘T Coseveld Z, ezúttal azonban 8,7 ponttal jutalmazták teljesítményüket a bírák. Második 8,10 ponttal Lehotai Máté és Tob-Ker Heartbeat’s Boy (E.T.B.A Bogártolló), harmadik Jármy Tibor és Million Rose.

Kovács Henri Entre Nous vant Coseveld Z
Kovács Henri - Entre Nous Van 'T Coseveld Z

A 110 centiméteres nyitott versenyszám leggyorsabb hibátlanját Tamás Csaba és Caillou 48 (Vighhorses SE) mutatta be, Legenyei Pintér Sándor és Milka M alig egy másodpercnyi hátránnyal csúszott a második helyre, harmadik Kis Judit és Timpex Jeremiás. Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasok között Nemes Dorka és El Coronita (Viktor-i Sportegyesület) ragadta magához a győzelmet, második Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes, harmadik Stalter Anna és Enci.

120 centiméteren a nyitott mezőnyben ezúttal a Kovács Henri – Roxette (Morris Lovas SE) párosnak szólt a taps, második Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Malle Babbe F.

Kovács Henri Roxette
Kovács Henri - Roxette

A fiatal lovasok között a Némethy Bertalan Alapítvány színeiben Jármy Kinga szerezte meg az első két helyet Just The Two Of Us, illetve JB Csákó nevű lovaival. Harmadik Szász Anett és PM Lindberg.

Jármy Kinga Just the two of us
Jármy Kinga - Just The Two Of Us

36 lovas nevezett a 125 centiméteres versenyszámra. A lovasokat két kategóriában szólították az eredményhirdetésre. A felnőtt kategória dobogósai: Kovács Henri – Quintero, Buza Patrik Zoltán – Dijon Van De Vijf Bunders, Göttler Vilmos – Jégvirág.

Kovács Henri Quintero
Kovács Henri - Quintero

A fiatal lovasok sorrendje az élen: Magyar Balázs – Khania “F”, Frányó Csenge – Diorina, Rózsa Gitta – Fókusz.

Magyar Balázs Khania F
Magyar Balázs - Khania "F"

A versenynapot egy 135 centiméteres versenyszám koronázta meg 19 indulóval. A hét hibátlan lovas közül a leggyorsabban ezúttal Füzér Gábornak sikerült teljesítenie a pályát Cassandra-E nyergében (Kiskunhalasi LTSE), a második Faluhelyi Ádám és Forever Gold PS, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez. Az eredményhirdetésre szólították még a Fábiáncsics Gábor – Convey és Füzér Zsófi – Chiara párosokat is.

Füzér Gábor Cassandra E
Füzér Gábor - Cassandra-E

Fotó: Kovács Petronella

Kapcsolódó cikkek
Kommentek