Fedeles lovastusa versenyt rendeztek Kaposváron

Lovastusa kaposvar 1200

November első hétvégéjén rendhagyó, és a Szakág reményei szerint hagyományteremtő fedeles lovastusa rendezett a kaposvári MATE Pannon Lovasakadémia.

November 3-5. között egy hétvége alatt három szakág versenyein próbálhatták ki magukat a lovasok, ezzel közelebb hozva egymáshoz a különböző szakágak versenyzőit. A hétvége legkülönlegesebb programja egyértelműen a fedeles lovastusa részfeladat volt, ami külföldön már rendszeresnek számít, Magyarországon viszont újdonság.

A pályaépítők szempontjából nem kis feladat egy viszonylag szűkebb, zárt térben terepugrásokkal felépíteni a szabályzatok szerint előírt pályákat, de a feladat jól sikerült, nagyon pozitív visszhangja volt a versenynek, a résztvevő lovasok elégedetten mehettek haza.

Az első nap díjlovas programja nem csak a lovastusa verseny első részfeladata volt, hanem a lovastusa versenyzők a díjlovas mezőnnyel együtt kerültek értékelésre és eredményük a díjlovas eredmények között is rögzítésre került.

A péntek délutáni pályaépítés alatt mindenki izgatottan figyelte az eseményeket és kíváncsian várta, hogy a pályaépítő, Ódor Gábor miként oldja meg a rábízott feladatot. Utóbbi kérdésre a lovasok elégedettsége a legmegfelelőbb válasz, jó pályák épültek és izgalmas terepversenyt sikerült rendezni.

Az ugró részfeladatot a szombati napon a díjugrató verseny versenyszámaival egybekötve lovagolták a lovasok.

Az AK kategória nyitott részének győztes párosa Kollár Csaba és Gidrán-23 Íródeák lett a Ludovika Sportegyesület színében, a CCN1* lovasoknak kiírt kategóriában pedig Schaller Gábor (Magyar Póni Klub Szövetség) és Jarnac Gidrán-35 Kamilla nyerték a számot.

A0 nyitott kategóriában a Skublics Imre LK lovasa, Györe Alexandra és Ukrán, a CCN1* lovasoknál pedig Máriássy Fruzsina és Gratis (Szilaj Lovas Park) kerültek az első helyre a három részfeladat után.

Az A kategória amatőr értékelésében Chodák Zorka és Jackson Dzsipszi arattak rajt-cél győzelmet a Cavallino LSE színeiben, Fejes Kata (Kéktói Ménes SE) pedig a nyitott kategóriában nem talált legyőzőre Bremen Plan Furioso nyergében.

A fedeles lovastusa verseny egy championátus sorozat első fordulója volt, amelynek további két fordulóját 2024 januárjában és márciusában tervezi megrendezni a kaposvári helyszín.

További eredmények »

Forrás: Lovastusa Szakág
A borítóképen Novák Nátán és Suena. Fotó: Kiruu Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek