Lovastusa verseny a Hertelendy Kastély parkjában

Lovastusa illusztracio 1200

Augusztus 12-én új versenyhelyszínt avatott a lovastusa szakág, Kutas-Kozmapusztán egy gyönyörű, új helyszínen versenyezhettek a lovasok. A Somogy megyei községben az ötcsillagos luxusszállodaként működő Hertelendy Kastélyhoz tartozó birtokon került megrendezésre a verseny.

Az impozáns helyszínen szép létszámmal gyűltek össze a lovasok, 23 páros állt starthoz és mérte össze a tudását két kategóriában, A0 és A kategóriák kerültek kiírásra.

Az egynapos versenyek lebonyolítási rendszerének megfelelően délelőtt először a díjlovaglásra került sor, a programokat a nemzetközi versenyeken is aktívan tevékenykedő dr. Vincze Anikó és Hafner Dóra bírálta. A díjlovaglás után folytatólagosan következett az ugró részfeladat, az ugrópályán Vincze Zoltán és Nagy Lajos versenybírók várták a versenyzőket.

A délelőtti program a kastélyparkban, gyönyörű környezetben zajlott, ahová kilátogathattak a kastélyszálló vendégei is.

Délben egy rövid pihenő és az istálló melletti kialakított büfében elfogyasztott ebéd után következett a terepverseny. Gyönyörű, újonnan épített terepugrásokon, a rendező és önkéntesek által hatalmas munkával szépen előkészített tereppályán versenyezhettek a lovasok. A tereppályát Jobbik Ákos tervezte és építette magas szakmai színvonalon.

A verseny után az eredményhirdetés a kastély bejárata előtt zajlott, ahol a lovasok a hagyományos kupa és díjszalag mellett tárgynyereményeket is átvehettek.

A kastélyhoz tartozó hatalmas területen Jobbik Ákos irányításával készül két nemzetközi szintű vizesakadály is és a domborzati viszonyok kihasználásával fel- és leugrók is épültek. A rendező tervezi a talaj javítását is és nyitott a további versenyeket illetően.

Forrás: Lovastusa Szakág
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek