Edzőtábor, hazai és nemzetközi versenyek: így telt a július a lovastusázóknál

Muller Nicholas og

Júliusban sem unatkoztak a lovastusázók, hiszen a versenyek mellett edzőtábor is várta őket.

Július 14-16. Elmar Lesch edzőtábor, Bábolna

Július 14-16. között Elmar Lesch vezetésével zajlott edzőtábor Bábolnán, ami a már legalább 1*-os szinten versenyző lovasok számára volt nyitott. Az eseményen 12 lovas vett részt 17 lóval.

A program követte a versenyek felépítését, így pénteken idomítóedzések voltak programlovaglással, szombaton terepfeladatokat, vasárnap pedig a díjugratás részfeladatot gyakorolták a lovasok.

A díjlovas programokat Hillier Orsolya, nemzetközi színtű díjlovas bíró pontozta, majd Elmar Lesch-sel együtt elemezte a látottakat. Ezután Elmar tartott egy korrigáló edzést, amelynek végén ismét lelovagolták a programot a lovasok, amire újra kaptak egy komplett pontozást. A programokról készült videofelvételek részletes elemzésére este került sor.

Szombaton főleg a vonalak, kombinációk és a vizes akadályban való lovaglás volt fókuszban. Este a vacsora mellett kötetlen szakmai beszélgetésre nyílt lehetőség.

A díjugratáshoz Elmar melegítette be a lovasokat két fős csapatokban, majd komplett pályát ugrottak a lovasok, ahol Elmar a hibás részleteket addig javította, amíg a párosoknak tökéletesen sikerült megoldaniuk a feladatot.

Július 20-23. Facimiech, Lengyelország

11 magyar lovas 17 lóval vett részt a versenyen, ahol a nemzetközi „csillagos” számok mellett nemzeti kategóriák is kiírásra kerültek. Ezen a versenyen zajlott a lengyel bajnokság az utánpótlás lovasok és az amatőrök számára is, ennek megfelelően a pályák is nehezek, technikásak voltak.

A közel 200 indulót számláló mezőnynek köszönhetően minden versenyszámban legalább húsz induló volt, de voltak ennél jóval népesebb számok is. A magyar csapat kiválóan szerepelt majdnem minden magyar lovas legalább egyik lovával az első hat helyezett között végzett.

A legnagyobb, CCI3* kategóriában született a legjobb magyar eredmény, ahol szoros versenyben Grósz Kata Kantharos BP nevű lován a harmadik helyet szerezte meg, és Pintér Vanda végzett a negyedik helyen.

Július 22. Mikepércs

A már hagyományosnak mondható verseny alacsony indulószám mellett zajlott, holott az egynapos helyszínek között Mikepércs azok közé tartozik, ahol nemcsak a két legkisebb kategória, hanem az A is megrendezésre kerül, ami jó edzéslehetőség a lovak és lovasok számára.

Külföldön élő magyar lovasok eredményei

Kaizinger Balázs főként fiatal utánpótlás lovaival ért el szép eredményeket, Tóth Imre Luhmühlenben szerepelt jól kettes számú lovával, Müller Nicolas pedig Schwaigangerben CCI3*-S kategóriában elért negyedik helyezésével bizonyította, hogy ott a helye az idei fiatal lovas Európa-bajnokságon.

Forrás: Lovastusa Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek