Hét ország közel 200 lovasa versenyzett Kaposváron

Kaposvar 202306 og

Június 16-18. között zajlott Kaposváron a második hazai rendezésű nemzetközi lovastusa verseny, amire még a májusinál is több nemzetközi nevezés érkezett. Érkeztek lovasok Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Olaszországból és Szlovákiából is.

A több mint 200 beérkezett nevezés után 184 startot bonyolítottak le a szervezők, ebből 96 páros indult a nemzeti versenyszámokban és 88 páros állt starthoz a nemzetközi kategóriákban.

Kedvező időjárási körülmények, gyönyörű tereppálya és európai színvonalú díjlovas és díjugrató pálya várta a résztvevőket, akik a visszajelzések alapján elégedettek voltak a körülményekkel és a szervezéssel.

A verseny legmagasabb terhelésű, hosszú háromcsillagos kategóriájában az egyetlen magyar nevező, Pintér Vanda végül visszalépett a versenyzéstől, így ott nem született magyar eredmény, azonban a rövid háromcsillagos szinten hazai siker született: az ezen a szinten most bemutatkozó Grósz Kata Kantharos BP nevű lovával megnyerte a versenyszámot a népes, 20 főt számláló mezőnyben.

A hosszú kétcsillagon az Ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Pataki Anna Klára Lennard 40 nevű lovával a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Rövid kétcsillagos kategóriában a 23 indulóból a legjobb magyar helyezést Rády Anna érte el utánpótlás lovával, Cin-Cin Kisegérrel, aki most először mutatkozott be ezen a szinten.

Az egycsillagos nemzetközi bevezető kategóriában volt a legnépesebb a mezőny 29 indulóval, és ebben a versenyszámban volt a legtöbb magyar résztvevő is, 12 páros. Itt a nemzetközi szinten most debütáló Bata Regina Babucha Andalusi nevű lovával második, Jakli Norina a mindössze 5 éves Illinoisszal harmadik, Sipos Luca Idahóval negyedik helyezett lett.

Forrás: Lovastusa Szakág
Grafika: Kaposvár Eventing

Kapcsolódó cikk
Kommentek