Felvételt hirdet a Budapesti Lovas Klub Lovastorna Szakosztálya

Lovastorna felveteli og

Jól megy a torna? De szereted a lovakat, és a lovaglás iránt is érdeklődsz? Tudtad, hogy a kettő egyetlen sportban is ötvözhető? Ráadásul a belvárosban, a Keleti Pályaudvarnál, az ország egyik legnagyobb múltú lovas egyesületében? Menj lovastornázni a Budapesti Lovas Klubba! Érdemes kipróbálni lovas, akrobatika és mozgó műlovas edzéseiket!

Felvételt hirdet tavasszal induló csoportjaiba a Budapesti Lovas Klub Lovastorna Szakosztálya. Elsősorban 6-10 éves gyerekek jelentkezését várják, de szertorna, ritmikus sportgimnasztika, akrobatikus torna stb. múlttal idősebbek is csatlakozhatnak.

  • Helyszín: Nemzeti Lovarda (1087 Budapest, Kerepesi út 7.), Movie terem
  • Időpont: 2023. február 25. (szombat) 10:00 óra /

Jelentkezés és további információ:

A lovastornáról

A lovastorna ötvözi a lovaglás, valamint a torna elmeit, és leginkább a lovaglás előiskolájaként emlegetik. A gyerekek a foglalkozások alkalmával megtanulják a ló hátán való helyes ülést és stabil mozgást, a ló hátára való feltérdelést, felállást és a legkülönbözőbb tornagyakorlatokat, de megismerkednek a gimnasztika és az akrobatika alapjaival is. A lovastorna nemcsak a gyermekek kondícióját és erőnlétét, de magatartását, koncentrációját, egyensúly-, ütem- és ritmusérzékét is fejleszti.

A lovastornában egyéni, páros és csapat formáció is létezik. A páros és csapat gyakorlatokban egyszerre két vagy három lovastornász alkot különböző alakzatokat a ló hátán, ami nemcsak izgalmas kihívás és élmény a gyermekek számára, de ezen keresztül megismerik az igazi csapatmunkát, valamint erősíti felelősségtudatukat is egymás és a sportban társként közreműködő ló iránt.

A lovastorna nemcsak szabadidős sportként, hanem versenysportként is űzhető. A haladó lovastornász versenyzők már vágtázó lovon, zenére hajtják végre pontosan koreografált, művészi gyakorlataikat. Rendeznek korosztályos és felnőtt Európa- és világbajnokságot, de a sportág része a négyévente megrendezésre kerülő Lovas Világjátékok programjának is.

A Budapesti Lovas Klub Lovastorna Szakosztályáról

A Budapesti Lovas Klub az ország egyik legnagyobb múltú, legnagyobb hagyományokkal rendelkező lovas egyesülete. A Lovastorna Szakosztály futószárazó/edző párosa, Sándor Natália és Török Barbara korábban aktív lovastornászok voltak, 2006 óta pedig már ők vezetik a lovastorna szakmai munkát az egyesületben. Számos országos bajnok és válogatott versenyzőt neveltek ki (tanítványaik állandó résztvevők a világ- és Európa-bajnokságokon is), de az élversenyzők felkészítése mellett fontos missziójuk a tehetséggondozás és az utánpótlásnevelés is.

Edzések

  • tornatermi (akrobatika) edzés – az edzéseket Kőmives Tibor, a Baross Imre Artistaképző Intézet vezető tanára tartja
  • mozgó műlovas edzés – ezen az edzésen egy, a ló mozgását imitáló, ún. mozgó műló segíti a lovastornászok felkészülését
  • lovas foglalkozás – a többi edzésen elsajátított, begyakorolt általános és speciális tornagyakorlatokat itt már lovon is gyakorolják a gyerekek

Helyszínek

  • Nemzeti Lovarda (1087 Budapest, Kerepesi út 7.) – lovas és mozgó műlovas edzés
  • MACIVA Művésztelep (1146 Budapest, Francia út 73.) – tornatermi edzés
Kapcsolódó cikkek
Kommentek