Ifj. Szabó Gábor, Szuhai Rodrigo és Nagy Zsófia a szilvásváradi nagydíjak győztesei

Szabog szvarad V og

A 2024-es Négyesfogathajtó világbajnokság helyszínén, a szilvásváradi Lipicai lovasközpontban november első hétvégéjén rendezték a Szilvásvárad Indoorst. Egri Zoltán korábbi ménesigazgató, polgármester emlékét őrizte a háromnapos verseny.

Több mint 110 lovas és 150 ló érkezett Szilvásváradra erre a hétvégére. A verseny pályaépítője Erdélyi Magdolna volt.

Hmaidi Amina a pénteki nagykör győztese

A pénteki nagykörben húsz páros állt starthoz. A 130 centiméteres hiba-idős versenyszámban a válogatott lovasok előtt a diósgyőri Hmaidi Amina Americanóval teljesítette a leggyorsabb hibátlant, így övé lett győzelem, megelőzve az idei év felnőtt championját, a Prosper Lovasklub lovasát, Baumann Borit és G-Diát. Ifj. Szabó Gáboré lett a harmadik és negyedik, Szuhai Péteré az ötödik és hatodik hely.

Az U25-ös, hiba-idős versenyszámban Szabó-Máriás Sára tanítványa, a GSH színeiben lovagló Fábián Maja Olívia lett az első Chacrinue-val, megelőzve az equinoros Szelke Borbálát és a DEAC-os Fábián Johannát.

A középkörben Cym Carlsson S nyergében Baumann Bori lett az első, megelőzve a diósgyőri Bandi Zsanettet és az idei év felnőtt országos bajnokát, Szuhai Rodrigót.

A gyermek körben a Timpexes Arató Alma győzött Timpex Gálával. A kétfázisos versenyszámban Szladek Róbert lovasai, a debreceni Forgács Nóra és Széles Panna szerezték meg a második és harmadik helyet.

Az amatőr kategóriában Kölcsey Rieden Roland győzött WM Starwyn nevű ménjével.

A hatéves lovak stílusversenyében Kannan Start 7,9 ponttal lett a győztes ifj. Néveri Imre Lászlóval a nyergében, míg az ötéveseknél Timpex President kapta a legmagasabb pontot Csuka Balázzsal a nyergében.

Hamidi szvarad P

Debreceni sikerek a szilvásváradi szombat estében

Kétfázisos, megszakítás nélküli elbírálással zajlott az Egri Zoltán Emlékverseny nagyköre 135 centiméteren szombaton kora este. A feladatot a DEAC válogatott versenyzője, ifj. Szabó Gábor teljesítette a leggyorsabban, győzött Xixo Biorgával és második lett Chacco Flowerrel. A debreceni Szladek Máté Liliommal a harmadik helyen végzett, negyedik a Prosper Lovasklub versenyzője, Baumann Bori, az ötödik és hatodik helyen pedig a Szuhai testvérek, Rodrigo és Gyula zártak.

Diósgyőri sikerek születtek az U25-ös 125 centiméteres kétfázisos versenyszámban. Kelemen Blanka lett a győztes For Lexcis nevű lovával, megelőzve Koltai Zorkát és Fábián Maja Olíviát.

A középkör legjobbja szombaton a Baumann Bori - Cym Carlsson páros volt, akik magabiztosan utasították maguk mögé ifj. Szabó Gábort, Szladek Szonját, Bandi Zsanettet, Szuhai Rodrigót és Szuhai Pétert.

Az amatőr lovasok versenyszámát összevetéssel rendezték, itt a négy összevető közül a leggyorsabb pályát a Nyírségi Lótenyésztők Egyesületének lovasa, Lőrincz Tamás lovagolta Cartoboy nevű heréltjével, megelőzve a szlovák Alexandra Počtarjovovát és a diósgyőri Bandi Barbarát.

A gyermek korosztály hiba-idős versenyszámában péntek után szombaton is a timpexes Arató Alma lett az első Timpex Gálával, megelőzve a Prosper Lovasklub színeit képviselő Antal Hangát a pej O-Leon Van Felox-szal és a debreceni Forgács Nórát a szürke Cosmóval.

A hatéves lovak tíz indulót számláló mezőnyében a legmagasabb pontszámot Casa Rouge PS kapta Szuhai Péterrel a nyergében, míg az ötéves lovaknál Jackpot SJ zárt az élen 7,8 ponttal Bandi Zsanettel.

Szabog szvaradszo

A nagydíjaké volt a vasárnap

Vasárnap délután a 140 centiméteres nagydíjban öt páros tudta az alappályát hibátlanul lelovagolni. Az összevetés szoros és izgalmas küzdelmet hozott, és végül a felnőtt válogatott erőssége, a DEAC-os ifj. Szabó Gábor nyerte a nagydíjat a Big Star apaságú Xixo Borgiával. Második helyen a győztes időtől másfél tized másodperccel lemaradva ifj. Szuhai Gyula végzett fedezőménjével, Perthy Jacksonnal, harmadik a magyar ranglista jelenlegi vezetője, a diósgyőri Szuhai Péter Corbluecenta PS-el. Negyedik Szuhai Rodrigo és Lawisangos, ötödik ifj. Szabó Gábor másik lovával, Chacco Flower SZ-szel, hatodik legjobb hölgy lovasként Baumann Bori G-Diával.

Szabog szvarad V

A gyermek korosztály nagydíjában nem született meglepetés, az idei év fedettpályás döntőjének győztese, Nagy Zsófia Victory Blue PS-el most is a legjobb volt, így övé lett a győzelem prosperes csapattársa, Juhász Léda és Rádiháza Generális előtt. Harmadik Szladek Róbert tanítványa, a debreceni Forgács Nóra és Cosmo.

Nagyzs szvarad V

Az U25-ös korosztály nagydíjában a győzelmet a diósgyőri Szuhai Rodrigo szerezte meg Cordelysa SZ-szel, megelőzve a DEAC színeiben lovagló, 14 éves Fábián Johannát Quantummal, valamint Szuhai Pétert, aki fiatal lovát, Conletino PSZ-t lovagolta.

Szuhair szvarad V

A vasárnap az amatőr kategóriát ismét a nyírségi Lőrincz Tamás nyerte Cartoboy-jal. A fiatal lovaknál Koncz Ferenc hatévese, Five Star Conference Z győzött ifj. Szabó Gáborral, az ötéveseknél Siska József Jackpot SJ-je Bandi Zsanettel.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek